Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Sindicalistii ies, iar, in strada

ro

28 Feb, 2011 12:18 1455 Marime text

Astazi, timp de doua ore, pe platoul din fata Prefecturii, peste 2.000 de oameni vor protesta impotriva modificarilor aduce Codului Muncii

Peste 2.000 de sindicalisti din Constanta vor fi prezenti in fata Prefecturii din Constanta, astazi, timp de doua ore, pentru a protesta impotriva modificarilor aduse Codului Muncii. Liderul Blocului National Sindical (BNS), filiala Constanta, Vasle Otelea, spune ca fiecare sucursala a confederatiei va fi prezenta cu cel putin 500 de oameni, conform protocolului incheiat la nivel de judet. Astfel, conform documentului semnat sindicalistii celor patru mari confederatii sindicale din judet, se vor organiza diferite forme de protest pe 28 februarie, 7 si 14 martie, unde fiecare sucursala va f reprezentata de cate 500 de protestatari. Otelea spune ca astazi este prima zi de proteste, cand mii de sindicalistii vor manifesta, intre orele 15,00 si 17,00, in fata Prefecturii, in principal impotriva modificarii legislatiei muncii. Din partea BNS, filiala Constanta, vor fi prezenti peste 500 de protestatari din port, Posta, RADET, FNSP, CJC, santiere navale si industria usoara. Vasile Otelea spune ca motivul pentru care se protesteaza este ca guvernanti vor sa modifice Codul Muncii fara sa aiba solicitarea din partea parterilor sociali, patronate sau sindicate. „Vrem sa spunem NU asumarii raspunderii pe Codul Muncii", mentioneaza Otelea. La randul sau, presedintele CNSLR Fratia, Constantin Grosu, ne-a declarat ca din partea sucursalei constantene a confederatiei vor participa 1.000 - 1.500 de oameni care nu sunt de acord cu asumarea raspunderii. „Ultima intalnire cu reprezentantii Ministerului Muncii a fost vineri si nu ne-am inteles in privinta modificarii Codului Muncii. Dupa acest protest, se va face miting si apoi greva generala in ziua in care PSD si PNL (USL) vor depune motiunea de cenzura", a precizat Constantin Grosu. Pana pe data de 14 martie se vor strange semnaturile pentru declansarea grevei de avertisment si a celei generale. Din partea CNSLR Fratia Constanta vor veni,a stazi, la prefectura, sindicalisti din sanatate, vama, chimie si petrochimie, fisc, port si salariati din Medgidia si Cernavoda.

La randul sau, liderul FLSIP, Ioana Purcarea, spune ca la acest miting vor participa si 100 de cadre didactice, salariati ai Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral (ABADL) si de la societatea Lafarge, care sunt nemultumiti de modificarea Codului Muncii. De asemenea, la protest vor lua parte si 500 de sindicalisti de la filiala Constanta a Cartfel Alfa.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii