Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Proteste in lant timp de 2 saptamani

ro

22 Oct, 2010 12:26 834 Marime text

Primaria, CJC, SPIT, DGASPC si directiile subordonate vor intrerupe zilnic, timp de 2 ore, programul cu publicul

Vor fi rezolvate doar cazurile de urgenta, iar orele vor fi recuperate stand peste program

Functionarii din tot judetul au protestat din nou, ieri, timp de 2 ore, in fata Prefecturii Constanta, iar apoi au pornit in mars, prin fata Curtii de Conturi si la sediul PD-L filiala judeteana. Bugetarii sunt hotarati sa continue seria protestelor, luand exemplul colegilor din finante, care au reusit sa obtina stimulentele pe ultimele doua luni. Potrivit purtatorului de cuvant al Sindicatului Functionarilor din Primaria Constanta, Antoanela Dancu, cu ultimele forte se incearca sa se mentina linia protestelor incepute. „Protestam de astazi pana pe data de 29 octombrie 2010, zilnic, intre orele 12,00 si 14,00. Ne vom deplasa pe un traseu avizat de catre organele abilitate, respectiv politie si jadarmerie. Se va pleca din fata Prefecturii si se va picheta sediul PD-L, partidul de guvernamant, care este responsabil de aceasta situatie dezastruoasa, apoi ne vom intoarce si ne vom manifesta nemultumirea si in fata sediului Curtii de Conturi, care a actionat politic, considerand ca am luat drepturi necuvenite in anii 2008 si 2009". Antoanela Dancu mai spune ca este inacceptabil sa fie prejudiciate numai primariile PSD si salariatii acestora sa aiba de suferit.

Ieri, sindicalistii au scandat lozinci impotriva guvernantilor: „Ce-a ramas din Romania? Basescu si saracia!", „Glorie Marelui Carmaci!", „Salarii decente", „Vrem si noi banii inapoi", aceasta ultima lozinca facand referire la succesul pe care l-au avut sindicalistii din finante. De asemenea, protestatarii purtau pancarte inscriptionate: „Functionarul public, saracie si umilinta", „Nu vreau sa fur, nici sa cersesc, Vreau doar decent ca sa traiesc!", „Sunteti mincinosi, hoti si lasi". Pe parcursul protestului si al mitingului din fata sediului PDL, sindicalistii au purtat, ca de fiecare data, un sicriu in miniatura, pe care scria „Guvernul Boc". Liderii sindicatelor au lasat cate o petitie cu revendicarile lor, atat la Prefectura, cat si la sediul PDL.

Salariatii din administratia publica locala reclama faptul ca veniturile lor au scazut cu 60%, ca au fost facute disponibilizari in sistemul de stat, iar din 2011 se preconizeaza alte restructurari. Potrivit liderilor Sindicatul Liber al Salariatilor din Administratia Publica Locala (SLSAP) Constanta, de ieri s-a declansat seria actiunilor de protest indreptate impotriva masurilor de austeritate initiate de Guvern. Protestul SLSAP se va derula in perioada 20 - 29 octombrie, iar activitatea salariatilor, inclusiv programul cu publicul, se va intrerupe zilnic intre orele 12,00 si 14,00. Actiunile se vor manifesta prin mitinguri si marsuri de protest. Acest program va fi aplicat de Primaria Constanta, Consiliul Judetean Constanta (CJC), Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC), de Serviciul Public de Impozite si Taxe Locale (SPIT) Constanta, si de toate institutiile subordonate acestora.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii