Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Piratii din Marea Neagra ataca satele pescaresti

ro

03 Aug, 2010 13:50 1385 Marime text

In doar o luna, au avut loc doua atacuri, iar pagubele se ridica la peste 10.000 de euro
Hotii sparg lacatele si fura combustibil, motoare de barca si unelte de pescuit
Fenomenul este, deocamdata, ignorat de autoritati

Un fenomen ignorat de autoritati a luat amploare in a doua jumatate a acestui an. Asociatia de Pescuit Sportiv si Agrement „Delfinul“ din Eforie Sud a fost calcata, luni noaptea, de hoti. La prima vedere, pare un jaf normal. Hotii au taiat lacatele, au desfacut usile din suruburi, au furat sase motoare de barca, rezervele de combustibil si uneltele de pescuit. Pagubele sunt estimate la 10.000 euro. Interesant este insa modul de operare. Pentru ca faleza din zona satului pescaresc este abrupta, iar la cateva zeci de metri deasupra satului se lucreaza la consolidarea falezei si, prin urmare, noaptea se asigura paza utilajelor, infractorii au atacat satul dinspre apa. Ipoteza, desi nu este confirmata inca de catre autoritati, este argumentata de pescari. „Un singur motor cantareste cateva zeci de kilograme. Doi oameni abia il duc. In plus, motorul nu incape intr-un portbagaj. Singura modalitate de transport este pe apa”, a precizat Nelu Iordache, secretarul Asociatiei „Delfinul“.

Jaful s-a petrecut intr-un timp scurt si nimeni nu a vazut sau auzit nimic. Reprezentantul asociatiei a mai precizat ca organizatia va trimite o sesizare catre autoritatile locale si va solicita implicarea structurilor de Interne, pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs jaful si prinderea autorilor. Toate motoarele de barca furate erau inmatriculate. Un jaf asemanator s-a petrecut, in urma cu o luna si jumatate, la Tuzla. Hotii l-au amenintat cu moartea pe paznicul satului pescaresc din localitate, care a fost nevoit sa ramana la distanta de infractori, si au sustras motoare, plase de pescuit si alte ustensile. Politistii din Eforie au recoltat, ieri, probe si au luat declaratii celor pagubiti. Ramane de vazut care vor fi rezultatele anchetelor desfasurate.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 03 Aug, 2010 10:40 HOTII au ca INTERES primordial distrugerea IMAGINII TURISMULUI din ROAMANIA si n-ar fi exclus sa fie si in legatura cu distrugerea IMAGINII ,ministrului TURISMULUI , d-na ELENA UDREA.