Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Pedelistii, despre senatorul Mircea Banias - "Banias traieste intr-o poveste de-a lui Lazaroiu"

ro

06 Sep, 2010 13:05 883 Marime text

Primari si lideri importanti ai PDL Constanta nu mai acorda credibilitate liderului lor

Primar PDL: "Aroganta sa depaseste limitele. Pe de-o parte e de inteles, toata viata a obtinut avantaje fara efort..."

Presedintele interimar al PDL Constanta, senatorul Mircea Banias a venit, ieri, in fata presei cu mai multe strategii care acorda credibilitate noilor ministrii din Cabinetul condus de Emil Boc.

Din pacate, aeleasi calcule pe care le-am auzit pe tot parcursul saptamanii, PDL face, Emil Boc a promis cine mai stie ce, sa dam credibilitate ministrilor nou veniti in Guvern... dar, in ecuatia lui Banias nu intra si cetatenii si nevoile lor, intr-o perioada in care acestia au mare nevoie de strategii aplicabile in termen imediat si nu viziuni demne de intelegerile de grup ale PDL.

Nici macar atunci cand este intrebat daca este de acord cu impozitele aplicate pentru drepturi de autor, senatorul nu priveste situatia din punctul de vedere al celor care primesc remuneratii pe astfel de contracte, ci tot al politicianului care detine toate drepturile... „Fiecare trebuie sa plateasca impozit", a spus Banias, desi impozite sunt aplicate de mult pe aceste contracte. Nimic din explicatii nu-l fac pe Banias sa se gandeasca la o noua strategie de impozitare a drepturilor de autor. Stie doar ca si indemnizatia sa de parlamentar a fost impozitata cu 25% si nu ar face munca voluntara la Senat.

A votat pentru remaniere si vorbeste despre anul 2011 ca despre unul „greu", insa colegii sai nu sunt deloc de acord cu atitudinea sa. „Este presedintele organizatiei. Chiar si ca interimar, ar fi trebuit sa fie un exemplu pentru noi. Ne-a impartit in tabere, si-a pastrat apropiatii, restul fiind doar buni de munca si adus bani si voturi. Putem sa ne mintim cu orice, dar nu si cu faptul ca Mircea Banias ne reprezinta. Aroganta sa depaseste orice limite, dar poate fi de inteles daca toata viata a obtinut avantaje fara efort... ", a precizat unul dintre liderii PDL Constanta, pana nu demult sustinator al interimarului. De altfel, Mircea Banias a si vorbit despre increderea pe care conducerea centrala o are in sine.

Despre aceasta incredere, unul dintre primarii democrat liberali considera ca „povestile in care mai crede, inca, Mircea Banias sunt aceleasi pe care le exprima consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu". „Ar fi culmea sa nu spuna Banias ca nu are incredere in el si sa spuna ca nu se mai vede la conducerea organizatiei. Trebuie, insa, sa luam in calcul ca Mircea Banias ne-a impartit in tabere si am pierdut in sondaje. Nici nu mai conteaza motivele; in interimatul lui ne-am facut de ras in toata tara pentru ca nu a fost in stare sa comunice si sa organizeze un Consiliu de Coordonare Judetean. Toate acestea ma fac sa cred ca Mircea Banias traieste intr-o poveste de-a lui Lazaroiu", completeaza primarul, care a dorit sa ramana drept sursa pentru „Observator".

Ce personaj ar putea fi Banias?

De ce oamenii lui Banias aleg sa ramana sub protectia anonimatului e greu de explicat... insa ramane intrebarea: De ce organizatia Constanta nu a primit vreo functie la nivel central in interimatul lui Mircea Banias, daca PDL Constanta a adus procente bune la alegerile prezidentiale? Cat despre personaj, ar putea senatorul sa fie Pinochio! Promisiunile facute constantenilor s-au lovit de criza sau de orice alt motiv, dar neputinta il fac pe senator sa arunce acuzatiile in ograda administratiei Mazare. Asta in conditiile in care Guvernul taie salarii, trimite oameni in somaj, iar primarul Radu Mazare continua sa deruleze programele sociale de ajutorare a persoanelor cu venituri mici, programe pe care, domnule Banias, le-au preluat si administratiile conduse de catre democrat liberali.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii