Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Ofensiva totala a Serviciului Rutier Constanta

ro

10 May, 2011 14:17 825 Marime text

Peste 300 de soferi cad victime politistilor in fiecare zi, desi la nivelul judetului nu a fost anuntata nici o actiune de proportii

In ciuda prezentei masive in strada a politistilor, tot se produc accidente serioase

Se amendeaza orice si acest lucru se vede cel mai bine in statistici. Zilnic, peste 300 de participanti la trafic devin contribuabili la bugetul Primariei dupa ce sunt prinsi in flagrant de rutieristi. Vremea actiunilor cu specific a trecut, iar acum „vanatoarea" vizeaza pe absolut toata lumea. „Amendam toate contraventiile, fara sa avem un specific anume al actiunilor", ne-a spus ieri seful Serviciului, comisar sef Constantin Dancu, semn ca atat soferii, cat si pietonii trebuie sa fie foarte atenti in trafic.

De altfel, in ultimele doua zile s-au acordat peste 730 de sanctiuni contraventionale atat pentru conducatori auto, cat si pentru pietoni. Comisar sef Dancu ne-a spus insa, si fara ironie, ca numarul acestora ar trebui sa fie mai mare si ca va fi satisfacut abia cand se vor depasi 400 de amenzi contraventionale aplicate pe zi. Explicatia „razboiului" nu este legata de vreun ordin primit de la centru, ci de dorinta politistilor constanteni de a fi pregatiti pentru sezonul estival. Seful Serviciului ne-a mai spus ca actiunile de acest gen vor continua zilnic „pe toate drumurile din judet si in toate municipiile", astfel ca sunt sanse mari ca dezideratul de 400 de amenzi pe zi sa fie atins.

Cu toata aceasta campanie de sanctionare fara precedent, participantii la trafic au fost implicati in mai multe accidente soldate cu raniti. Cel mai grav s-a petrecut ieri dupa-amiaza, la doar 100 de metri de Spitalul Judetean, unde un barbat care traversa neregulamentar a fost zdrobit de un autoturism. Potrivit SPR Constanta, in jurul orei 14.25, Matei Dan Seceleanu, de 19 ani, din Constanta, a condus un autoturism marca Fiat cu numarul de inmatriculare CT 23 SCL pe bulevardul Tomis. In momentul in care a ajuns in apropiere de intersectia cu strada Poporului, a surprins si accidentat un barbat care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure. Victima, ramasa neidentificata, a fost dusa la spital pentru ingrijiri medicale, iar politistii au deschis o ancheta in acest caz.

De asemenea, un barbat in varsta de 29 ani, din Constanta, este cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa dupa ce a condus un autoturism pe strada Decebal si, cand a ajuns la intersectia cu strada Rascoala din 1907, nu a respectat semnificatia indicatorului rutier „Oprire", a patruns in intersectie si a intrat in coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar. In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala usoara a unui minor aflat in al doilea autoturism.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii