Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Lacurile din Neptun, ecologizate cu doua milioane euro

ro

25 Nov, 2010 11:57 998 Marime text

Termenul de executie este de 31 luni de la inceperea lucrarilor, iar termenul de garantie este de 24 de luni

Se doreste cresterea potentialului turistic, intre cele doua lacuri urmand sa fie construita o pasarela pietonala

Primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, si reprezentantul firmei ce urmeaza sa execute lucrarea de reabilitare si ecologizare a lacurilor Neptun I si Neptun II au semnat, ieri, contractul privind demararea lucrarilor propriu zise de schimbare a aspectului zonei din statiunea Neptun unde sunt situate lacurile.

Proiectul „Reabilitare si ecologizare lacuri Neptun" reprezinta o initiativa locala de dezvoltare regionala, cofinantata de Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Guvernul Romaniei, prin participarea administratiei municipiului Mangalia.

Scopul proiectului este transformarea zonei, elementul de noutate fiind un canal de legatura construit intre cele doua lacuri si traversat de o pasarela pietonala.

Turism de calitate

In ceea ce priveste obiectivele generale ale initiativei administratiei locale, acestea constau in crearea unui spatiu estetico-ambiental corespunzator pentru practicarea turismului si disponibilitatea amenajarii unui parc la Vest si Nord - Vest de lacuri, pe o suprafata de 1.520 mp, respectiv 1.230 mp. De asemenea, pe canalul de legatura dintre cele doua lacuri se vor putea plimba ambarcatiuni de mici dimensiuni, permitand trecerea de pe un canal pe celalalt. Un alt obiectiv priveste imbunatatirea actualelor forme de turism prin diversificarea ofertei turistice din zona de sud a litoralului romanesc.

Mai trebuie spus ca in documentul semnat este inclusa si refacerea grinzii coronamentului, urmand ca la final conturul ambelor lacuri sa fie conforme cu standardele urmarite.

Tot in cadrul proiectului au fost incluse si lucrarile privind reabilitarea instalatiilor electrice pentru iluminatul public din zona, care se vor realiza pe intreg conturul aleilor, a aleilor din parcul de agrement si pe pasarela si platforma de agrement.

Valoarea totala a acestor lucrari se ridica la 15.204.015,87 lei, din care 12.591.219,92 lei reprezinta valoarea eligibila pentru finantarea prin POR 2007-2013. Contributia financiara a UE prin Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 13.339.395,52 lei, in timp ce 251.824,40 lei reprezinta contributia Primariei.

La finalul intalnirii, primarul Claudiu Tusac a anuntat ca in aceasta perioada se lucreaza si la reabilitarea Portului Turistic Mangalia. Aici sunt investiti 4,5 milioane euro si intreaga faleza din municipiu este reabilitata. „Sunt in prezent 7-8 milioane de euro investiti in proiecte pentru cetateni si promovarea turismului. Nu este suficient, dar va asigur ca este doar inceputul", a explicat edilul.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii