Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Insotitorii dizabililor, platiti din economiile la iluminatul public

ro

06 Oct, 2010 12:39 914 Marime text
Insotitorii dizabililor, platiti din economiile la iluminatul public

Consiliul Local va redirectiona banii catre salariile insotitorilor persoanelor cu handicap

Constanta nu va mai imbraca haine de sarbatoare de Craciun si Anul Nou, doar oraselul copiilor fiind amenajat in luna decembrie

Consiliul Local Municipal Constanta a aprobat, in sedinta ordinara desfasurata ieri, o rectificare de buget pentru anul in curs, care vizeaza asigurarea salariilor insotitorilor persoanelor cu handicap din municipiu. „Guvernul portocaliu ne taie banii. Avem o adresa de la Ministerul Finantelor prin care suntem informati ca nu vom mai primi bani pentru plata insotitorilor persoanelor cu handicap. Existau doua posibilitati: fie ii lasam neplatiti, fie facem rectificare de buget si ii platim reducand din alte parti. Cum prima varianta am exclus-o din start, luam bani din economiile facute de la iluminatul public si, in plus, de la reducerile de 6 miliarde de lei vechi de la iluminatul de sarbatori. Stiti, cu economiile facute de la un bec da, unul ba, vom reusi sa achitam salariile acestor oameni. Este vorba despre un total de 29 de miliarde de lei - aproape un milion de dolari - pentru care facem rectificare. Cu alte cuvinte, de sarbatori, doar oraselul copiilor va exista, in rest, multumiri Guvernului", le-a spus primarul Radu Mazare consilierilor locali municipali, ca argument la proiectul privind aprobarea rectificarii bugetului pe anul 2010.

De asemenea, tot rectificari de buget au aprobat consilierii municipali si la urmatoarele puncte, insa de data aceasta pentru Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat, RADET Constanta, RATC, precum si Serviciul Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local, pe anul in curs.

Detalii despre subventia la caldura, asteptate de la Bucuresti

Un alt subiect care a necesitat lamuriri s-a referit la plata subventiilor promise de Guvern si prim ministrul Emil Boc, dar temperaturile tot mai scazute de afara nu-i determina pe guvernanti sa ia decizii cu privire la aceasta situatie. In asteptare sunt si reprezentantii municipalitatii, primarul Mazare explicand in sedinta ca pretul gigacaloriei ramane cel stabilit in CL, respectiv 150 lei - Bucurestiul fiind singurul oras care are un pret mai scazut decat Constanta pentru aceasta iarna. „Pretul este mai mare din cauza cresterii TVA , dar si a practicarii unui tarif mai ridicat de catre CET Bucuresti a pretului gigacaloriei. De subventii, nu spune nimeni, nimic. Daca nu vor veni banii, nu stim ce vom face si e prematur sa discutam ori sa luam anumite decizii de pe acum", a completat edilul.

In alta ordine de idei, consilierii locali au mai aprobat si proiectul privind completarea si actualizarea inventarului bunurilor ce apartin domeniului privat al municipiului Constanta si au stabilit reprezentantii CLM in Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta. Acestia sunt: Mircea Dobre, Carmen Onciu, George Visan si Raducu Popescu.

La ultimul proiect inscris in convocator, consilierii si-au dat acordul pentru modificarea HCLM 17/25.01.2008 privind „Programul de ranforsare si reparare a tramei stradale, dezafectarea a 25 km linie dubla de tramvai si transformarea acesteia in carosabil auto si a incintelor institutiilor de invatamant din municipiu".

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii