Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta In vremuri de criza, primaria Murfatlar scolarizeaza angajatii pe banii UE

ro

28 Jul, 2010 13:52 872 Marime text

Proiectul european mai cuprinde achizitionarea a 10 calculatoare performante, a 3 imprimante si a unui soft multifunctional
Bugetul este unul strict si aprobat doar pentru aceste componente

Primaria orasului Murfatlar lanseaza, astazi, proiectul „Eficientizarea serviciilor publice prin implementarea sistemului integrat de management – ISO, de mediu si sanatate si securitate a muncii in cadrul Primariei orasului Murfatlar, judetul Constanta”.

Potrivit documentatiei, proiectul este finantat prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, iar lansarea va avea loc in sala de sedinte a Casei de Cultura din localitate.

La eveniment sunt asteptati membrii echipei de implementare, reprezentanti ai institutiilor publice din oras, oameni de afaceri, functionari ai aparatului administrativ.

In ceea ce priveste obiectivul si scopul proiectului, primarul orasului Murfatlar, George Cojocaru, precizeaza, pentru „Observator” de Constanta, ca se estimeaza rezultate pozitive intre lucratorii administratiei orasului si cetateni, iar, la finalul proiectului, personalul va putea intelege mai bine ce relatie trebuie sa adopte fata de cetateni.

    „Sunt niste proceduri de lucru. Personalul angajat va fi scolarizat despre ce atitudine trebuie sa aiba in relatia cu cetatenii, pentru rezultate mult mai bune la nivelul administratiei noastre. Alaturi de aceste proceduri de lucru, proiectul mai prevede achizitia de bunuri si softuri pentru Primarie, respectiv 10 calculatoare performante, 3 imprimante si un soft multifunctional, pentru o informatie mai rapida si mult mai sigura a documentelor”, completeaza primarul Cojocaru.

Referitor la valoarea proiectului, edilul spune ca suma cheltuita pentru achizitii si scolarizarea angajatilor se ridica la aproximativ 2,5 milioane de lei.

17 oameni pleaca din Primarie, conform OUG 63/2010



Chiar si cu scolarizarea pe bani europeni, criza economica nu mai aduce nimic bun pentru angajatii din administratia publica, dupa ce prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 63/2010, privind restructurarile din aparatul de stat, au fost puse in aplicare.

Astfel, din Primaria Murfatlar ar trebui sa plece acasa 17 oameni, potrivit listei oficiale pe care Institutia Prefectului a inaintat-o Ministerului Administratiei si Internelor, ulterior aprobata de ministrul Vasile Blaga.

Altfel spus, daca destinatia banilor nu poate fi schimbata, legile europene fiind stricte, in acest sens, de remarcat este ca, intr-o perioada in care administratiile locale trimit acasa oameni „fara numar”, la Primaria Murfatlar, cel mai probabil, o parte dintre angajati va deveni mult mai eficienta, multumita banilor europeni.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii