Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa In plina campanie electorala, Emil Boc promite bani pentru proiectele Constantei

ro

21 Apr, 2011 12:47 1282 Marime text

Primarul Radu Mazare si ministrul Elena Udrea au semnat contractul pentru parcarea supraetajata din zona Spitalului de Urgenta Constanta

Primarul Radu Mazare si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, au semnat, ieri contractul proiectului de finantare aferent proiectului „Parcare verde - construirea unei parcari supraetajate, zona Spital Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta". Contractul este finantat prin intermediul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor si are o valoare totala de 16.899.170,86 lei din care 10.983.227,13 lei reprezinta valoarea eligibila nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 2.412.619,27 lei valoarea eligibila neramburabila din bugetul national. Cofinantarea vine din bugetul Primariei municipiului Constanta si este de 273.384,63 lei. Municipiul Constanta a fost desemnat pol de crestere prin HG nr. 998/2008 si a primit o alocare de 90,32 milioane euro in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa 1, domeniu major de interventie. Practic, realizarea acestui proiect ar crea un numar de 265 de locuri de parcare supraetajate, imbunatatind, astfel, accesul populatiei la serviciile publice de sanatate.

 

Laude si promisiuni de campanie, inaintea alegerilor din PDL

Evenimentul s-a desfasurat in prezenta premierului Emil Boc, venit la Constanta pentru a-si prezenta programul electoral pentru alegerile interne ce se vor desfasura in data de 14 mai. Boc nu a pierdut nici aceasta ocazie pentru a le vorbi reprezentantilor administratiei locale si ziaristilor veniti la eveniment despre lista proiectelor sale. Dintre acestea, initiativa ca primarii sa fie alesi intr-un singur tur de scrutin, a fost salutata si de primarul Radu Mazare. In rest, Emil Boc a aratat ca nu este informat despre problemele din teritoriu. Un exemplu concret priveste reabilitarea Podului IPMC, pentru care Guvernul nu a alocat nici un leu in vederea realizarii lucrarilor de infrastructura din zona. Premierul i-a cerut prefectului Claudiu Palaz ca marti dimineata (26 aprilie - n.r.) sa aiba la mapa de lucru toate datele referitoare la acest proiect, despre care primarul Radu Mazare spune ca are nevoie de o investitie de 5 milioane de euro.

De asemenea, edilul i-a mai prezentat primului ministru si situatia critica in care municpalitatea se afla prin neachitarea de catre Executiv a subventiei la energia termica. „Sunt 425 de miliarde de lei vechi, un deficit major in buget si probleme la plata gigacaloriei pe care o cumparam de la CET", i-a transmis Mazare premierului, care nu a reusit sa ofere explicatii logice, ci doar niste date inexacte si cu trimitere la fostul guvern liberal, care s-ar face vinovat de aceasta situatie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii