Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Gigi Chiru este urecheat si de prefect

ro

08 Jul, 2011 12:06 1153 Marime text

E problema lui ce face si cum face! Cerutul e gratis...", spune Palaz despre intentia lui Chiru de a organiza referendum pentru demiterea primarului Radu Mazare.

Tot mai putini sustinatori pentru presedintele Partidului Democrat Liberal organizatia Constanta, Christian Gigi Chiru. Dupa ce s-a aventurat sa declare razboi primarului Radu Mazare, pe care l-a amenintat cu un referendum pentru demitere, Chiru pare sa nu aiba o relatie tocmai buna nici cu prefectul judetului, Claudiu Palaz. Dupa ce a cerut public prefectului, duminica, 3 iulie, intr-o conferinta de presa, sa atace in contencios administrativ hotararea CLM privind vanzarea Cazinoului, prefectul ii raspunde liderului PDL, tot prin intermediul presei. Ieri, reprezentantul Guvernului s-a declarat prieten doar cu... legea. Despre Chiru, a spus: „e problema lui ce face si cum face; cerutul e gratis...", astfel incat liderul PDL Constanta se alege, din partea lui Palaz, doar cu fraza: „E bine ca a luat pozitie, dar nu vreau sa fie confundate lucrurile".

Revenind la problema Cazinoului, Palaz a initiat o campanie prin care vor fi impartite in tot judetul flyere si insigne reprezentand cladirea Cazinoului, suflate in aur, „pentru a reda stralucirea de alta data a Cazinoului, candva emblema Constantei", iar consilierii locali municipali au primit scrisori deschise prin care le cere sa voteze responsabil acest proiect. „Nu impun nimanui cum sa voteze, nu vin la sedinta de Consiliu Local Muncipal, dar cred ca toti consilierii locali vor vota asa cum le spune constiinta. Le transmit doar sa se gandeasca la cum ar vota constantenii. (...) Daca vor vota pentru vanzarea Cazinoului, am 6 luni la dispozitie sa ma consult cu prietena mea, legea, in luarea unei decizii", a declarat prefectul Palaz.

Tot astazi, a doua scrisoare deschisa a prefectului adresata primarului Constantei, Radu Mazare, a ajuns la Cabinetul acestuia, insotita de o insigna. Tot insigne au primit din partea prefectului si viceprimarul Decebal Fagadau, dar si angajati ai administratiei municipale, care se aflau la lucru.

Potrivit prefectului, realizarea materialelor a fost posibila cu sprijinul financiar al mai multor ONG-uri. Printre acestea se afla si Asociatia „Salvati Constanta" condusa de omul de afaceri Sorin Greavu, declarat candidat pentru functia de primar al municipiului Constanta.

Ajuns in biroul viceprimarului Fagadau, prefectul a aflat ca in proiectul Primariei de vanzare a Cazinoului a fost specificat ca „exista un termen legal prin care statul, chiar si prin Ministerul Culturii, sa poata cumpara Cazinoul".

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii