Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Elicopter si interventii rapide cu bani europeni

ro

07 Jul, 2011 11:57 942 Marime text

Un proiect transfrontalier in valoare de 6 milioane de euro intre Romania si Bulgaria a fost semnat de CJ Constanta si municipalitatile din Krushari si General Toshevo, Bulgaria

Consiliul Judetean Constanta a fost, ieri, gazda semnarii unuia dintre cele mai improtante proiecte cu finantare europeana. Este vorba despre proiectul „Equipment to save our lives", in cadrul Programului de cooperare transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013, care are ca principal obiectiv imbunatatirea coeziunii sociale prin stabilirea unui mod de actiune concertat in vederea salvarii de vieti omenesti.

Principalul partener al proiectului si lider al acestuia in acelasi timp este Consiliul Judetean Constanta, urmat de municipalitatea Krushari - Bulgaria, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dobrogea", al judetului Constanta, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta si Municipalitatea General Toshevo, Bulgaria. In cadrul proiectului vor fi achizitionate mai multe echipamente folosite de toti cei sase parteneri, respectiv echipament autoutilitar pentru deplasarea pe teren accidentat si pe zapada, echipament autoutilitar care va fi utilizat la deszapezirea drumurilor, un autoturism, 12 note-book-uri, 12 harduri externe, o camera digitala performanta. Mai mult decat atat, tot din banii de proiect urmeaza sa fie achizitionat un elicopter complet echipat, care va dispune de toate dotarile necesare, conform reglementarilor legale, in vederea efectuarii actiunilor de interventie in caz de urgenta.

In ceea ce priveste valoarea acestui proiect, aceasta se ridica la aproape 6 milioane de euro. Potrivit declaratiilor presedintelui CJ Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, in orasul Baneasa urmeaza sa fie deschis viitorul Centru de Sanatate, sectie externa a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta. „Implementarea acestui proiect este una foarte buna pentru toti cetatenii judetului Constanta, pentru municiplitatile partenere din Bulgaria si, in mod special pentru sudul judetului, plus ca vom acoperi partea orasului Baneasa, acolo unde a fost desfiintata unitatea medicala. De aici va decola si va ateriza elicopterul achizitionat pentru situatii de urgenta prin acest proiect. Acestea sunt proiectele pe care le urmarim, indiferent de politica de azi sau de maine. (...) Noi, bulgarii si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului incercam sa atragem cat mai multi bani europeni pentru proiecte ce vin in sprijinul cetatenilor. Din pacate, guvernele noastre se misca mai greu", a explicat seful administratiei judetului. La randul sau, reprezentantul MDRT, directorul general Iuliu Bara, l-a felicitat pe presedintele Nicusor Constantinescu pentru proiectele derulate pe partea transfrontaliera, catalogandu-le ca fiind esentiale, atat pentru Romania, cat si pentru Bulgaria. Si reprezentantii municipalitatilor din Bulgaria au salutat demararea acestui proiect, explicand ca modernizarea infrastructurii va duce la cresterea nivelului de trai din cele doua zone. De precizat ca acesta nu este singurul proiect pe care CJ Constanta il deruleaza in parteneriat cu Bulgaria, un alt exemplu este cel care urmeaza a fi semnat pe 11 iulie, la Dobrich si care priveste asigurarea cofinantarii unui proiect derulat tot pe situatii de urgenta. Proiectul are ca scop achizitionarea de echipamente pentru situatii de urgenta si interventii in deszapezire.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii