Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Clanul Nuredin, "atacat" de politisti

ro

13 Oct, 2010 11:52 1335 Marime text

Oamenii legii au efectuat 19 perchezitii domiciliare in trei judete si municipiul Bucuresti, toate avand ca obiect afacerile clanului condus de Nuredin Beinur

Afaceristul, impreuna cu alte 16 persoane, a fost retinut

Doi politisti constanteni, presupus implicati in caz

A fost implicat in numeroase scandaluri violente de-a lungul timpului, fiind considerat cel mai influent afacerist din sudul litoralului. Este unul dintre finii lui Nicu Gheara, si este cunoscut drept capul lumii interlope din Mangalia, fiind patronul mai multor localuri de agrement. In urma cu doar cativa ani se vorbea despre controlul absolut detinut de acesta asupra activitatilor comerciale din sudul litoralului iar confruntarile armate cu membri unui clan rival din Constanta au facut sa curga multa cerneala, insa a ramas mereu intangibil pentru lege. Pana ieri. Nuredin Beinur a fost retinut 24 de ore alaturi de alte 16 persoane si transportat la Bucuresti pentru un introgatoriu amanuntit. Totul a fost organizat si coordonat de la centru, IPJ Constanta fiind din nou spectator, la fel ca in cazul celebrului Bahaian.

Ieri de dimineata, politisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au descins simultan la 19 adrese din Constanta, Mangalia, Ilfov, Bucuresti si Sibiu pentru a efectua perchezitii domiciliare. Potrivit anchetatorilor, actiunea s-a inscris in cadrul cercetarilor care se desfasoara cu privire la membri unei grupari infractionale si vizeaza savarsirea de infractiuni grave, precum santaj, abuz in serviciu, evaziune fiscala, delapidare si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Cei vizati sunt membrii „clanului Nuredin" sau apropiati, ori contacte ale acestora si vizeaza savarsirea de infractiuni grave, precum santaj, abuz in serviciu, evaziune fiscala, delapidare si ultraj contra bunelor moravuri.

A doua „puricare"

Afacerile coordonate de Beinur Nuredin au mai fost in atentia politistilor anul acesta. In timpul sezonului estival, in bowling-ul din statiunea Saturn si in clubul Kremlin din Neptun, au avut loc mai multe descinderi ale autoritatilor, ambele stabilimente apartinand controversatului afacerist. Actiunea a fost coordonata de inspectorii Directiei de Investigarea a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si a vizat combaterea evaziunii fiscale. De remarcat ca si atunci a fost vorba de o actiune de la centru, fara implicarea politiei constantene.

Politisti luati al intrebari?

Se pare ca printre cei care au fost nevoiti sa dea, ieri, cu subsemnatul sunt si comisarul sef Cristinel Netoi, adjunctul Politiei Neptun si subcomisarul Gabriela Iacob, seful Biroului Politiei Rutiere Mangalia. Cei doi oameni ai legii s-au aflat, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind audiati, pentru ca ar fi suspectati de abuz in serviciu si favorizarea infractorului.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii