Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Centura Constantei, blocata de un teren privat

ro

23 Aug, 2010 13:42 665 Marime text

Potrivit prefectului Claudiu Palaz, constructia soselei de centura este blocata de o punere in posesie gandita gresit

Situatia va fi analizata in sedinta urmatoare a Comisiei de Fond Funciar, care va avea loc saptamana viitoare

Comisia de Fond Funciar s-a intrunit, ieri, intr-o noua sedinta, la Prefectura Constanta, in cadrul careia au fost analizate si solutionate mai multe cazuri de reconstituire a dreptului de proprietate pentru persoanele indreptatite, potrivit legilor fondului funciar. Cel mai important subiect discutat a facut referire la proiectul privind constructia soselei de centura a municipiului Constanta, investitie care intampina dificultati din cauza unei puneri in posesie gresite a unui teren.

„La ora aceasta, centura este blocata pe un tronson, din cauza unor puneri in posesie care nu au fost gandite tehnic, de la inceput, bine. Sunt niste probleme in aceasta zona, pe teritoriul administrativ al municipiului Constanta. Se pare ca parcela nu a fost masurata bine de la inceput. Persoana respectiva ar trebui mutata pentru a se putea face centura”, a declarat Claudiu Palaz, prefectul judetului Constanta. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai spus ca problema trebuie rezolvata urgent, deoarece incetineste lucrarile la unul dintre cele mai importante proiecte ale judetului. „Va trebui sa gasim, totusi, o solutie, pentru ca este pacat sa blochezi aceasta investitie, care este foarte importanta pentru municipiu, chiar si pentru judet. Va trebui gasita o solutie. Nu putem schimba traseul, aceasta ar fi o nebunie”, a mai explicat Claudiu Palaz. Prefectul a precizat ca, saptamana viitoare, va convoca o noua sedinta a Comisiei de Fond Funciar, pentru a dezbate in detaliu aceasta problema. Claudiu Palaz a mai declarat ca asteapta si parerea specialistilor de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, care se vor pronunta in aceasta privinta. Prefectul a mai adaugat ca problema dateaza de jumatate de an si spune ca va lua legatura si cu reprezentantii Primariei Constanta, pentru a se gasi o solutie.

Probleme, si la Medgidia

La sedinta desfasurata ieri a participat si Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia, care a semnalat cateva probleme pe care le intampina in localitate. Edilul spune ca Dumitru Florea, din comuna Valu lui Traian, a dat in judecata Comisia de Fond Funciar din Medgidia, pentru a-l pune in posesie cu un teren de pe raza administrativ-teritoriala a orasului. Marian Iordache spune ca a fost facuta si o expertiza extrajudiciara, in urma careia s-a constatat ca terenul este o pasune.

„Expertul Florin Dumitrescu a facut o expertiza si a stabilit ca pepiniera pe care o are Romsilva la Valea Dacilor este o pasune.

Exista un fost proprietar, sau mostenitor, Dumitru Florea, care a dat in judecata Comisia de Fond Funciar de la Medgidia, sa il puna in posesie cu acea pasune, care este padure, de fapt”, a declarat Marian Iordache. Referitor la aceasta problema, Claudiu Palaz i-a transmis primarului de la Medgidia sa vina cu documentatia necesara, pentru a se vedea exact despre ce este vorba. Daca spusele edilului se dovedesc adevarate, Claudiu Palaz a precizat ca va depune o plangere penala pe numele lui Dumitru Florea, motivul fiind acela ca expertiza comandata nu a fost dispusa de instanta.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii