Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Cadastristul, Acarul Paun in scandalul eolienelor de la Mihai Viteazu?!

ro

24 Aug, 2011 11:59 1134 Marime text

Saptamana trecuta, „Observator" de Constanta prezenta, in exclusivitate, modul in care un grup bine definit de oameni din comuna constanteana Mihai Viteazu intentioneaza sa obtina foloase materiale dintr-un proiect din care se scot anual milioane de euro. Locuitorii comunei Mihai Viteazu au acuzat administratia locala de nepasare si implicare intr-o afacere din care doar un grup de interese locale are de castigat. Primarul localitatii, Gheorghe Grameni, este acuzat ca a realizat un nou Plan Urbanistic Zonal, imediat dupa ce firma spaniola Iberdrola Renovables si-a exprimat intentia de a construi un parc eolian in zona. Nimeni nu ar fi banuit in anul 2008, atunci cand proiectul a fost prezentat intr-o dezbatere publica, faptul ca se va ajunge la situatia in care proprietari, mostenitori sau oameni de afaceri care lucreaza pamanturile in arenda nu vor mai sti ce sa lucreze si pana cand. Ii interesa doar faptul ca vor avea locuri de munca si vor primi bani prin inchirierea terenurilor pe care vor fi amplasate turbinele, mai ales ca parcul eolian de la Mihai Viteazu era prezentat la momentul respectiv ca fiind cel mai mare din tara. „Primaria a facut noul PUZ din bani publici, in interes privat. Banii ajung la fratele viceprimarului, care va avea pe pamanturile lui nu mai putin de 47 de turbine (numarul total fiind de 71 de turbine), pentru fiecare urmand sa primeasca anual suma de 3.000 euro, timp de 50 de ani de acum inainte", acuza Mihai Petre, unul dintre pagubiti, mostenitorul unei suprafete de 3,08 ha de teren.

Primarul se apara si arunca vina pe... cadastrist

Ieri am reusit sa-l contactam si pe primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, care a recunoscut ca administratia pe care o conduce a eliberat autorizatia pentru proiectul eolienelor din localitate, dar spune ca vina pentru incurcatura produsa este a altcuiva. „Primaria nu are nici un amestec. Primaria a eliberat autorizatia, dar asta nu inseamna nimic daca spuneti ca asa stau lucrurile", se apara Grameni. „Daca cineva a gresit, atunci aceia sunt cadastristul, un dobitoc bolnav (..??) si cei de la OCPI, care au efectuat lucrarile. Nimeni altcineva! Si daca cineva a gresit, atunci sa raspunda pentru ceea ce a facut", este de parere edilul.

Altfel spus, cele 41 de turbine ar fi ajuns pe pamanturile fratelui viceprimarului doar din vina cadastristului Lorel Calin. De asemenea, tot Lorel Calin s-ar face vinovat, potrivit primarului, si pentru asa zisele ilegalitati din schimbarea PUZ-lului, dar si pentru amplasarea celor mai multe turbine pe terenurile fratelui viceprimarului pentru ca restul proprietarilor sa nu primeasca nici macar informatii despre unde se afla, conform noilor planuri, parcela lor. Pana acum, nimeni nu a dat socoteala pentru aceste ilegalitati, dar localnicii sunt decisi sa apeleze la institutiile abilitate pentru a capata un raspuns pertinent.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii