Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Bac 2011

ro

04 Jul, 2011 12:10 1653 Marime text

Procentul de promovabilitate la Constanta este de doar 58%, cel mai slab din ultimii ani

Cele mai mici procente de promovabilitate s-au inregistrat la Gurpul Scolar Ostrov - 0% si la Liceul Teoretic Baneasa - 2,55%

Cele mai mari note le-au obtinut elevii Colegiului National „Mircea cel Batran" si „Ovidius"

Rezultatele partiale ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat din acest an s-au dovedit a fi dezastruoase. Un procent de promovabilitate de 58% situeaza judetul Constanta printre primele judete din tara, semn ca rezultatele nationale ale bac-ului au fost peste tot la fel de proaste. Anul trecut, procentul de promovabilitate al judetului nostru la bacalaureat era de 78,9%, cu mult peste cel de anul acesta.

Potrivit statisticilor Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, cel mai slab procentaj (0%) s-a inregistrat, anul acesta, la Ostrov. Grupul Scolar Ostrov a devenit faimos dupa ce, la cea de-a doua proba scrisa, 102 candidati din centrul de examinare au primit subiecte gresite la matematica. Ei au fost nevoiti ca in aceeasi zi sa sustina examenul de doua ori, ultima oara cu subiecte de rezerva. Nici la Colegiul Tehnic de Marina „Al. I. Cuza" din Constanta rezultatele nu sunt prea mari, doar 2,6% din candidati reusind sa ia Bac-ul. Ba mai mult, aici au fost inregistrati si cei mai multi elevi eliminati pentru ca au incercat sa copieze. Un procent rusinos a obtinut si Liceul Teoretic Baneasa - 2,55%, Grup Scolar „Gh. Duca" din Constanta - 14,67%. Pe cea mai inalta treapta se afla, ca de obicei, absolventii Colegiului National „Mircea cel Batran" - promovabilitate 100% si cei de la Liceul Teoretic „Ovidius" - 99,42%. Urmeaza pe treapta ierarhica: Liceul Teoretic „George Calinescu" - 97,3%, Colegiul National de Arte „Regina Maria" - 96,38% si Liceul Teoretic „Decebal" - 95,25%.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 04 Jul, 2011 17:43 " CA DE OBICEI ... " Liceul Traian are promovabilitate 100%. Va salut cu respect.