Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Averi din proxenetism si trafic de minori

ro

15 Mar, 2011 12:34 1585 Marime text

Noua indivizi sunt cercetati penal pentru participarea la multiple infractiuni. Politistii sustin ca indivizii obligau tinere sa se prostitueze dupa ce le violau si le filmau pentru a le santaja ulterior. Averile principalilor suspecti, insumand aproximatism 500.000 de euro, au fost puse sub sechestru.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, au probat activitatea infractionala a lui Florin Cristea, de 30 de ani, din Navodari, si a familiei acestuia care, in perioada 2005-2011, ar fi recrutat zece tinere, dintre care sase minore, din localitatile Navodari si Corbu, in vederea exploatarii lor sexuale. In total, noua persoane sunt acuzate de comiterea mai multor infractiuni, inclusiv cu violenta, dar judecatorii au dispus retinerea unui singur suspect.

Florin Cristea este suspectat ca recruta victimele prin promisiuni mincinoase, ulterior lipsindu-le de libertate si, prin amenintari si violente, le obliga sa practice prostitutia in folosul sau. Victimele majore au fost convinse sa se prostitueze in Spania si Germania, dar in cazul victimelor minore reteaua folosea o metoda cel putin ingenioasa. Astfel, acestea erau lipsite de libertate, violate si filmate in timpul actelor sexuale, cu scopul de a le determina sa se prostitueze in folosul sau si sa nu il denunte.

In urma investigatiilor efectuate, a fost inceputa urmarirea penala pentru viol si fata de Florin Iulian, de 32 de ani, tot din Navodari, complice la infractiunile comise de Cristea.

Oamenii legii au stabilit ca sumele de bani obtinute ca urmare a traficului de minori si proxenetism se ridica la 500.000 de euro, suspectii achizitionand mai multe imobile, terenuri, autoturisme de lux si bunuri de valoare pentru a acopei sumele obtinute ilicit.

In urma efectuarii perchezitiilor domiciliare la mai multe imobile din Navodari, apartinand suspectului si membrilor familiei acestuia, a fost gasita suma de 30.000 de euro, un pistol, 50 de cartuse, o sabie, aproximativ 400 grame de bijuterii din aur, unitati de calcul, doua autoturisme de lux si un ATV, care au fost confiscate. Totodata, s-a dispus sechestru asupra a trei apartamente, doua case si doua terenuri intravilane de aproximativ 1.000 mp, toate aflate in localitatea Navodari, judetul Constanta.

Impotriva suspectilor s-a dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de minori, pornografie infantila prin sisteme informatice, proxenetism, lipsire de libertate, coruptie sexuala, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, contrabanda calificata cu arme si spalare de bani, toate cu pedepse cuprinse intre cinci si 18 ani.

Florin Cristea a fost retinut pe o perioada de 29 de zile si ceilalti opt suspecti sunt cercetati in stare de libertate. In cazul lui Florin Iulian s-a impus masura preventiva de a nu parasi localitatea Constanta pe o perioada de 30 de zile.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii