Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Apropiatii lui Iorgus proprietari de hoteluri nu respecta normele de mediu

ro

20 Jul, 2010 13:44 859 Marime text

Acestia vor profit cu 0 investitii
Primaria Mangalia amendeaza SC Eco Corsa si SC Mangalia SA pentru ca nu respecta prevederile legale privind constructiile turistice si nici normele de mediu
Amenzile pentru astfel de nereguli ajung la 2.500 lei
SC Eco Corsa are ca actionar pe una dintre finele deputatului Iorgus, Liliana Becheru, iar la Mangalia SA, director este Liviu Scarlat

Sezonul estival este in plina desfasurare, insa unii hotelieri inteleg sa faca bani fara sa se implice si in modernizarea unitatilor pe care le reprezinta, in conditiile in care nici nu respecta normele de mediu in vigoare. Interesant este ca, de fiecare data, cei vizati sfideaza si legislatia, si bunul-simt.

Un astfel de caz este descris de primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac. Edilul se refera la doua societati care au luat in concesiune, in total, 4.500 mp, cu hoteluri aferente in sudul litoralului, insa au „uitat“ ca amenajarea statiilor verzi si asigurarea curateniei fac parte din indatoririle ce le revin. Potrivit declaratiilor primarului, este vorba despre „SC Eco Corsa si SC Mangalia SA”. Prima, SC Eco Corsa, are ca actionari pe Liliana Becheru si Aurel Stan. Liliana Becheru este fina deputatului Zanfir Iorgus, fost primar al municipiului Mangalia. De partea cealalta, la SC Mangalia SA, director este Liviu Scarlat, fostul presedinte al PNT CD Constanta.

Cele doua societati au in grija trei hoteluri importante, inscrise in listele de vacanta ale celor care aleg litoralul din sud pentru petrecerea timpului liber. Este vorba despre hotelurile Astra, Zenit si Corsa, concesionate pentru activitati de turism, dar pentru care turism inseamna spatii verzi neingrijite, multa mizerie si stricarea imaginii litoralului undeva in apropierea aleii stelelor de mare din Mangalia. „Terenurile au fost luate in concesiune, nimeni nu a platit nimic, dar nici nu se ingrijesc sa arate conform normelor stabilite pentru turism. Trist este ca imaginea dezastruoasa este chiar intr-o zona centrala, tocmai din acest motiv am si luat decizia de a aplica celor doua societati amenzi pentru nerespectarea prevederilor legislatiei din domeniul turistic, a normelor pe care acestia le cunosc foarte bine”, a continuat primarul Tusac.

In ceea ce priveste valoarea amenzilor aplicate, acestea se ridica la suma de 2.500 lei. De altfel, reprezentantii administratiei municipiului Mangalia vor trimite instiintarile catre cele doua societati chiar astazi, fiecare primind si un termen pana la care va putea sa-si achite amenda.

Mai trebuie spus ca valoarea unui metru patrat de teren in zona, la momentul actual, se ridica la 130 euro/mp, dar, cu siguranta, evaluarea a fost una demna de o societate administrata de fina fostului edil al municipiului… Cat platesc acum pentru concesiune? Incredibilul pret de 0,30 dolari/an!

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii