Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Vrem anafura pentru Manafu!

ro

16 Jul, 2010 00:35 686 Marime text

Cu o lună în urmă, Consiliul Judeţean Constanţa – acţionar la SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – a solicitat conducerii aeroportului o informare privind legalitatea angajărilor, însă nici până la acest moment nu a primit vreun răspuns. După ce a modificat organigrama prin înfiinţarea postului de director general adjunct şi desfiinţarea serviciilor de marketing şi control financiar preventiv, chimistul Ionel Manafu, directorul aeroportului, şi-a angajat vecinul de apartament ca încărcător de marfă, care a împlinit deja 52 de ani, iar regulamentul cere persoană de maximum 30 de ani şi cu o stare de sănătate bună. Iar din lista de investiţii a dispărut terminalul de mărfuri, deşi reprezenta o prioritate. „Noua conducere sfidează pur şi simplu un acţionar. Am pus întrebări concrete şi la obiect, are datoria să răspundă în faţa unui proprietar“, a declarat Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al CJC, precizând că vor ajunge în instanţă.

Vecinul ca atu

„Am cerut cu o lună în urmă o informare privind legalitatea angajărilor, pentru că, din punctul nostru de vedere, erau făcute nu corespunzător normelor aeronautice, ci mai degrabă în baza carnetului de partid“, a declarat Cristian Moldovanu, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor a aeroportului. Nici după o lună conducerea aeroportului nu a catadicsit să dea răspunsurile solicitate. Între timp, a avut loc şi şedinţele lunii iulie ale Adunării Generale ale Acţionarilor şi Consiliului de Administraţie, desfăşurate de o vreme încoace la Bucureşti. Fapt destul de firesc, însă… „nu este corect şi este reprobabil faptul că sunt anunţat cu 24 de ore înainte de a avea loc şedinţele“, susţine Moldovanu. Trecând peste acest… amănunt, reprezentantul CJC, membru AGA la aeroport, este surprins neplăcut că în înştiinţarea primită nu a găsit niciun răspuns la întrebări: „Mă refer la acele angajări făcute pe criterii politice“. După ce a înfiinţat postul de director general adjunct (ocupat de PDL-istul Bogdan Artagea), chimistul… portocaliu Ionel Manafu şi-a angajat vecinul de apartament ca încărcător de marfă. Încă o dată, Manafu a încălcat regulamentul: vecinul a împlinit deja 52 de ani, iar angajarea trebuia făcută pentru o persoană de maximum 30 de ani!

Sfidare pur şi simplu

Din păcate, nu numai organigrama a avut de „suferit“ modificări, ci şi lista de investiţii. Cu singura diferenţă – că prima a fost suplimentată, în timp ce a doua a fost ciopârţită. Din lista de investiţii, PDL-istul n-a găsit de cuviinţă să taie altceva decât obiectivul ce reprezenta prioritate pentru aeroport (nu şi din punctul său de vedere): terminalul de mărfuri! Tot la dispariţii, sper că vă mai amintiţi, dragi cititori, s-a înscris şi serviciul de control financiar preventiv, desfiinţat din ordinul lui Manafu. „Din cauza tăierii de pe lista de investiţii a terminalului de marfă, aeroportul pierde nişte contracte, pierde posibilităţi de a atrage companii aeriene. Pentru atragerea acestora, se lucrează pe sezoane. Lucrezi anul acesta pentru anul viitor. Ce se negociază anul acesta până în octombrie-noiembrie, o să zboare cel mai devreme undeva în martie-aprilie anul viitor. Noua conducere sfidează pur şi simplu un acţionar. Am pus întrebări concrete şi la obiect, are datoria să răspundă în faţa unui proprietar“, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean. El a precizat că, dacă Ionel Manafu refuză cu obstinaţie să răspundă, CJC va proceda conform legii: „Putem să facem adresă la Corpul de Control al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Dacă nici acesta nu va lua măsuri, îl vom trece pe listă, după care urmează acţiuni în Justiţie“. Părerea noastră (pe care nu trebuie s-o împărtăşească nimeni) este că, după atâtea fărădelegi nici anafura nu-l mai scapă pe Manafu!

www.lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii