Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Student la Teologie setat să frângă destine

ro

08 Jul, 2011 12:03 1336 Marime text

Două studente, un taximetrist vitezoman şi operaţie experimentală - destinul fiicei caricaturistului Leonte Năstase s-a schimbat pentru totdeauna. O poveste tristă pe care n-a dat doi bani Marian Sorin Bălan, student la Teologie şi taximetrist în timpul liber.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Constanţa spun că Marian Sorin Bălan şi Valentin Mazilu au fost trimişi în judecată pentru trafic de carne vie. Anchetatorii spun că cei doi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă o tânără de 18 ani pentru suma de 1.000 de euro. Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis să respingă, ca nefondate, recursurile formulate de inculpaţi. Astfel, pe cale de consecinţă, Marian Sorin Bălan şi Valentin Mazilu rămân în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Poarta Albă. Studentul la Teologie figurează în mai multe litigii aflate pe rolul instanţelor din Constanţa, majoritatea fiind procese cu Serviciul Rutier Constanţa.

Unul din dosare arată că, în dimineaţa zilei de 16 septembrie 2009, Marian Sorin Bălan, de 20 de ani, a condus un taxi, pe raza municipiului Constanţa, dinspre staţiunea Mamaia către Pescărie. În maşină se aflau, pe bancheta din spate, două studente, respectiv Alina Ghinea, de 21 de ani, şi Diana Leonte, de 25 de ani. Din cauza vitezei excesive, tânărul şofer a pierdut controlul volanului şi a lovit o barieră. În urma impactului, cele două fete au fost duse de urgenţă la spital. La acea dată, pe numele lui Marian Sorin Bălan a fost deschis un dosar de cercetare penală. Cu răni mai grave s-a ales doar Diana Leonte, fata cunoscutului caricaturist. La Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, Diana prezenta un traumatism cranio-cerebral grav, fractură de claviculă şi comă de gradul V. Operată de urgenţă şi cu un prognostic nefavorabil, Diana îşi revine totuşi din comă după câteva săptămâni. De atunci, viaţa Dianei a fost un du-te-vino între spitaluri. Tatăl Dianei spune că „în urma intervenţiei chirurgicale de la Spitalul «Constantin şi Elena» din Bucureşti, i-a fost scoasă o porţiune de trahee. Din păcate, operaţia nu a fost reuşită". Diana trebuie să trăiască şi pentru fetiţa ei de numai 5 anişori. Doar lupta ei nu este îndeajuns. Până acum, costurile tratamentului au depăşit 10.000 de euro. În prezent, familia scoate din buzunar, zilnic, cel puţin 400 de lei pentru medicamente. După stabilizare, va avea nevoie şi de o cranioplastie, pentru refacerea craniului afectat în urma multiplelor leziuni. „Orice vorba bună şi orice sumă, nu contează cât de mică, o pot ajuta pe Diana în lupta vieţii ei. Vă mulţumim", se mai arată pe pagina de blog deschisă de prieteni pentru ea. Zeci de oameni, până acum, s-au implicat în campania Dianei. Postul de televiziune Neptun a avut nenumărate emisiuni dedicate ei, numai cel care a accidentat-o nu a trecut niciodată pe la spital. De rugăciuni nici nu se pune problema.

www.lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii