Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Prefectul travestit

ro

17 Mar, 2011 11:54 1436 Marime text
„Voi luaţi de la oameni (salarii, pensii, alocaţii pentru copii, gratuităţi la medicamente etc.), eu le dau (pachete cu alimente, cadouri pentru copii, gratuităţi pe mijloacele de transport, locuinţe pentru tineri, case pentru nevoiaşi)! Acestea nu le dau de ieri, de azi, ci de 10 ani! Te faci că uiţi că partidul dumitale şi Guvernul portocaliu pe care-l reprezinţi m-au obligat să dau afară angajaţii Primăriei în toamna lui 2010. În urma acestei măsuri a trebuit să închidem trei puncte de distribuţie a ajutoarelor, neavând suficienţi funcţionari care să asigure împărţirea pachetelor cu alimente. Tot Guvernul pe care îl reprezinţi nu ne permite să plătim ore suplimentare pentru aceşti funcţionari. Dar, dacă vrei într-adevăr să ne ajuţi, poţi trimite 70 de funcţionari de la Prefectură în locul celor 70 de funcţionari ai Primăriei daţi afară de voi. Îi aştept cu drag, pe 14 aprilie 2011, pentru distribuirea pachetelor de Paşte", susţine Radu Mazăre, primarul Constanţei, în răspunsul la mesajul pe care Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa, l-a adresat edilului municipiului cu două zile în urmă. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a „oferit" să ajute primăria să împartă pachetele cu ajutorul unor voluntari, în condiţiile în care, zice Iorga Palaz, pensionarii stau la cozi.

De mila cui trebuie să plângem

Nu putem să nu fim de acord cu prefectul, dar trebuie să-i reamintim pe această cale că, de patru ani încoace, întreg poporul român este umilit nu de autorităţile locale de la Constanţa, ci de guvernanţii pe care îi reprezintă. Disponibilizările, operate la „sugestia" FMI, la care ţara s-a îndatorat până peste cap, scăderea salariilor angajaţilor din sistemul bugetar, diminuarea pensiilor militarilor, lista cu tot mai puţine medicamente compensate, sistemul sanitar falimentar, sunt numai câteva dintre „bubele" la care prefectul ar trebui să se gândească şi pentru care ar trebui să găsească soluţii. Nu ne putem îndoi de capacitatea domniei sale de a rezolva problemele judeţului, dar, cel puţin deocamdată, nu am observat să-i fi susţinut, în vreun fel, pe protestatarii care au venit să-i vorbească despre faptul că au familii pe care nu le pot întreţine din salariile de mizerie pe care le primesc după ce, onor Guvernul, le-a micşorat cu 25%.

Are sânge-n vene?

Iorga Palaz ar trebuie să fie preocupat, în opinia lui Radu Mazăre, de cu totul alte probleme care, într-adevăr, afectează viaţa cetăţenilor din municipiul Constanţa. „Dacă tot vrei sa faci ceva pentru municipiu, vezi, poate determini Guvernul pe care îl reprezinţi, care dă bani cu nemiluita oraşelor portocalii, să-si achite măcar datoriile pentru cetăţenii Constanţei: datoriile pentru subvenţia la energia termică (34.073.037 lei ), plata salariilor şi indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu handicap (4.000.000 lei), sumele neplătite pentru achitarea reparaţiilor la podul IPMC (1.500.000 lei ), etc". Radu Mazăre îi propune un test prefectului Iorga Palaz: „Poate urgentezi şi aprobarea finanţării proiectelor europene trimise de Primăria Constanţa la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, păstorit de doamna Elena Udrea, dosare care zac neluate în seamă. Hai să vedem ce bărbat eşti!". Fără comentarii...

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii