Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Pensiile militare - recalculate până în decembrie

ro

28 Jan, 2011 12:27 1565 Marime text
Angajatorii trebuie să obţină adeverinţele

Pensiile militare vor fi recalculate până la sfârşitul anului 2011, iar adeverinţele de venit ale militarilor, pe baza cărora se va face această recalculare, vor trebui obţinute de către instituţiile din sistemul de apărare şi de ordine publică şi transmise caselor de pensii până la 31 octombrie. Astfel, potrivit unui proiect de OUG pentru modificarea şi completarea Legii 119/2010 privind stabilirea unor măsuri din sistemul de pensii, pensiile militarilor, ale poliţiştilor şi ale angajaţilor din penitenciare vor fi revizuite până cel târziu la 31 decembrie 2011, pe baza veniturilor realizate de pensionari. De asemenea, instituţiile din sistemul de apărare şi cel de ordine publică sunt obligate să transmită caselor de pensii datele necesare recalculării până cel târziu pe 31 octombrie 2011. Pe de altă parte, în cazul pensiilor militarilor pentru care nu au fost identificate adeverinţe de venit, recalcularea se face în baza cuantumului soldelor lunare corespunzătoare gradului militar şi funcţiilor deţinute. Mai mult, proiectul citat prevede ca, pe perioada revizuirii pensiilor recalculate, instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională comunică cu beneficiarii drepturilor de pensie, în vederea clarificării aspectelor legate de locurile de muncă, gradele avute, funcţiile îndeplinite şi veniturile realizate. Potrivit aceluiaşi document, „Pensiile recalculate pe baza veniturilor lunare individuale, realizate pentru întreaga perioadă care constituie stagiu de cotizare, rămân în plată în cuantumul rezultat în urma recalculării". În ceea ce priveşte pensiile recalculate pe baza veniturilor realizate şi a salariului mediu brut pe economie, pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare şi ale căror cuantumuri sunt mai mari decât cuantumurile aflate în plată în luna decembrie 2010, acestea se menţin în plată în cuantumurile rezultate în urma recalculării. Mai mult, potrivit unei alte prevederi, „Pensiile recalculate pe baza veniturilor realizate şi a salariului mediu brut pe economie, pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare şi ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cuantumurile aflate în plată în luna decembrie 2010, se menţin în plată în cuantumurile avute în luna decembrie 2010, începând cu luna ianuarie 2011".

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • PANI HACITIN 11 Feb, 2011 12:52 minciuni , necontracarate de nimeni . au avut timp sa calculeze 80.000 de pensii din oficiu dar nu au avut timp sa le calculeze corect , conform veniturilor reale . in baza legii , nimeni nu poate primi retroactiv nimic , decat daca contestati deciziile primite , calculate ilegal . restul sunt povesti . actuala recalculare , invocata de ei , conform art.10 alin1 din HG 735/2010 , presupune aplicarea legii unitare a pensiilor
  • PANI HACITIN 11 Feb, 2011 12:42 minciuni , necontracarate de nimeni . au avut timp sa calculeze 80.000 de pensii din oficiu dar nu au avut timp sa le calculeze corect , conform veniturilor reale . in baza legii , nimeni nu poate primi retroactiv nimic , decat daca contestati deciziile primite , calculate ilegal . restul sunt povesti . actuala recalculare , invocata de ei , conform art.10 alin1 din Hg 735/2010 , presupune aplicarea legii unitare a pensiilor .