Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Asiguratorii pândesc naivitatea asiguraţilor - Tarife horror pentru masochişti

ro

17 Jan, 2011 12:33 1119 Marime text

Sunt aisguratori care fac orice pentru a-i convinge pe români că ei le oferă preţul cel mai bun. „Ardaf" şi „Omniasig" susţin sus şi tare pe canalele TV că au în acest an cel mai mic RCA. „Vrei cel mai ieftin RCA pentru «Dacia» ta vino la «Ardaf»", îi îndeamnă, de câteva săptămâni, pe români, asiguratorul prin intermediul spoturilor TV. Reclama nu face decât să intoxice zi de zi cu un mesaj mincinos. În fapt, una se spune în reclamă şi cu totul alta găsim pe piaţa asigurărilor auto. Mai precis, tarifele practicate de cei de la „Ardaf" în cazul autoturismelor „Dacia" sunt cele mai mari de pe piaţa de profil, nicidecum cele mai mici, aşa cum declară asiguratorul.

„Ardaf" susţine ca are cel mai mic RCA, dar îl practică pe cel mai mare

În cazul „Daciei Logan", o persoană cu vârsta de până-n 30 de ani fără accidente la activ plăteşte la „Ardaf", începând cu acest an, pentru poliţa RCA 963 lei, o sumă de trei ori mai mare ca valoare decât cea mai mică de pe piaţă. Desigur, sunt şanse slabe ca şoferii cu vârsta de până-n 30 de ani să cumpere această poliţă RCA de la „Ardaf". A devenit deja o practică ca asiguraţii să migreze, an de an, de la un asigurator la altul, în căutarea celui mai ieftin RCA. De aici se explică şi intenţia asiguratorilor de a ieşi pe piaţă cu preţul cel mai mic dacă nu în mod real măcar... declarativ. Aşadar, în timp ce „Ardaf" declară de dragul acaparării naivilor de pe piaţă că deţine cel mai mic RCA pentru autoturismele "Dacia", la ora actuală, un alt asigurator se ocupă în mod real de aceasta. În cazul unei persoane cu vârsta de până-n 30 de ani şi fără accidente la activ posesor al unei „Dacii Logan", asiguratorul respectiv vinde poliţa cu 307 lei. Fireşte şi această poliţă, ce este de trei ori mai mică decât cea practicată de „Ardaf", ustură la buzunare dacă ţinem cont că este egală cu aproape jumătate din valoarea salariului minim pe economie! Un alt exemplu ce dovedeşte că „Ardaf" practică cele mai mari preţuri poate fi constatat în cazul şoferilor cu vârsta de peste 31 de ani şi la fel fără să fi fost implicaţi în vreun accident cu „Dacia Logan" pe care o deţin. Ei ar datora „Ardaf"... 655 lei, în condiţiile în care pe piaţă există şi pentru ei alternativa unei poliţe în cuantum de 307 lei! Şi în cazul pensionarilor posesori de autoturisme „Dacia Logan" fără accidente la activ, RCA-ul se ridică la 445 lei, fiind şi la această categorie cel mai mare de pe piaţă. Cel mai ieftin RCA pentru un pensionar posesor al unui autoturism „Dacia Logan" este şi el tot în cuantum de 307 lei.

„Omniasig" promite primul preţ, dar îl oferă pe al treilea

„Omniasig" promite la TV cel mai mic RCA pentru taximetrişti şi familie. „La «Omniasig», noi toţi lucrăm ca să vă oferim asigurarea de care aveţi nevoie... De aceea «Omniasig» a scăzut preţurile şi vă oferă acum cel mai ieftin RCA. Convingeţi-vă singuri", este îndemnul asiguratorului făcut prin intermediul spoturilor TV. Reclama siropoasă, în care preşedintele „Omniasig" vorbeşte despre cel mai ieftin RCA, nu are corespondent în piaţă - or fi scăzut preţurile, însă nu îndeajuns de mult pentru ca scumpa poliţă RCA de la „Omniasig" să fie cea mai ieftină. Deşi sunt vădit mai mici tarifele pentru poliţele RCA în comparaţie cu cele practicate de contracandidatul său de pe sticlă, în speţă „Ardaf", „Omniasig" nu deţine pe piaţă, aşa cum declară, cele mai mici tarife RCA. Spre exemplu, în cazul asigurării unui autoturism marca „Dacia Logan", al cărei posesor este o persoană cu vârsta de peste 30 de ani, „Omniasig" oferă al treilea preţ de pe piaţa de profil, în cuantum de 330 lei; i-au luat-o înainte, şi nu pe marele ecran, ci pe marea piaţa a asigurărilor, alţi doi asiguratori ce vând poliţa cu... 307 lei.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii