Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Primăria a stabilit impozitele pentru 2012

ro

21 Apr, 2011 12:33 739 Marime text

Primăria Constanţa a întocmit proiectul pentru stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru 2012. Documentul poate fi consultat de cei interesaţi atât pe portalul autorităţii locale, cât şi la sediile Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL). Având în vedere contextul economic în care se regăseşte România, reprezentanţii autorităţii locale au decis să păstreze taxele şi impozitele locale de anul viitor la nivelul celor din 2011.

Administraţia publică locală din Constanţa a publicat pe site-ul instituţiei proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2012. Proiectul de hotărâre se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la sediul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local situat în Constanţa pe strada Sulmona nr. 22. Constănţenii care vor să transmită autorităţii locale propuneri sau sugestii o pot face, în scris, la sediul SPITVBL Constanta, sau prin e-mail la adresa bj@spit-ct.ro. Materialele transmise vor purta menţiunea: „Recomandare la proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2012". În temeiul prevederile art. 6, alin. (4) din Legea 52/2003, până la data de 3 mai 2011 se pot trimite în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. În raportul de fundamentare a proiectului de hotărâre se precizează că „în actualul context socio-economic şi pe fondul diminuării accentuate a gradului de suportabilitate a contribuabililor în ceea ce priveşte obligaţiile fiscale, în contra politicii fiscale promovate de autorităţile centrale, structura şi cotele impozitelor, taxelor şi altor contribuţii pentru anul 2012 se menţin la nivelul celor din anul 2011, cu excepţia modificărilor aduse prin actele normative adoptate la nivel central şi care au condus, în mod independent de voinţa autorităţii publice locale, la creşterea nivelului anumitor impozite directe". Potrivit documentului, în anul fiscal 2012, vor fi menţinute bonificaţiile acordate pentru plata integrală anticipată a impozitului pe clădiri, teren şi/sau mijloace de transport până la data de 31.03.2012, respectiv 10% în cazul persoanelor fizice şi 5% în cazul persoanele juridice.

 

Accesul în Mamaia, tot 3 lei/zi

Taxele speciale de la Constanţa rămân în vigoare şi în 2012. Astfel că se menţine taxa pentru irigarea spaţiilor verzi din staţiunea Mamaia, iar cuantumul acestei va fi de 31lei/loc de cazare/an sau 31 lei/fiecare 15 m2 sau fracţiune/an. Taxa se încasează de la persoanele fizice şi juridice care deţin în proprietate sau folosinţă spaţii de cazare în staţiunea Mamaia, precum şi de la proprietarii spaţiilor de locuit situate în staţiune. În cazul în care spaţiile de cazare sunt administrate de către o altă persoană decât proprietarul (în baza unui contract de închiriere, leasing, asociere în participaţiune, locaţie de gestiune etc.) obligaţia declarării şi a plăţii taxei incumbă celui ce administrează în mod concret facilitatea de cazare. De asemenea, taxa de acces în staţiunea Mamaia rămâne în vigoare şi se se aplică tuturor autoturismelor care nu sunt înmatriculate în Constanţa şi care vor intra în staţiune în perioada estivală. Contravaloarea taxei este de 3 lei pentru fiecare intrare, 4 lei pentru abonament de 24 ore, 25 lei pentru abonament de şapte zile şi 250 lei pentru întregul sezon estival.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii