Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Matei nu ţine cont de instanţă. Tucan asistă neputincios

ro

24 May, 2011 14:45 906 Marime text

Deşi în plan politic situaţia între PSD şi PNL Năvodari nu s-a clarificat încă, în sensul semnării mult aşteptatului protocol privind înfiinţarea USL, reprezentanţii celor două formaţiuni politice din Consiliul Local se vor revedea marţi, 24 mai, în cadrul unei şedinţe ordinare a Legislativului local.

Fără a se efectua mutările dorite în plan administrativ de preşedintele PNL Năvodari, Jean Paul Tucan, membrii Consiliului Local Năvodari au fost convocaţi marţi, 24 mai, de la ora 17.00, la o nouă şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi a întrunirii au fost incluse 21 de proiecte de hotărâre, toate iniţiate de primarul urbei, Nicolae Matei. Întâlnirea dintre consilierii liberali şi social-democraţi ar putea constitui un nou test pentru primarul Matei. Nu cu mult timp în urmă, liderul local al PNL susţinea că deţine deja o hotărâre irevocabilă a instanţei, prin care un consilier local liberal ar trebui să cedeze mandatul altui coleg de partid, însă edilul fie n-a primit documentul, fie nu vrea să acţioneze în consecinţă, întrucât pe ordinea de zi nu apare niciun proiect de hotărâre în acest sens. Situaţia va pune iar la încercare nervii lui Tucan, dar, cel puţin deocamdată, nu are ce face.

 

Hotărârea există... şi ce dacă

Curtea de Apel Constanţa a emis în data de 5 mai anul curent o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care îl obligă pe primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, să iniţieze un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier local din partea PNL a lui Cristian Popescu. În textul documentului se precizează că şi Consiliul Local Năvodari trebuie să emită o hotărâre pe aceeaşi temă. Totodată, în hotărâre se menţionează că a fost respinsă „ca prematură cererea de obligare a Consiliului Local Năvodari la validarea în funcţia de consilier a domnului Dumitrescu D.".

Potrivit preşedintelui PNL Năvodari, Jean Paul Tucan, hotărârea Curţii de Apel Constanţa a ajuns la Primăria Năvodari, întrucât un executor judecătoresc a trimis-o prin poştă.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii