Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Cei patru poliţişti de la Transporturi au fost trimişi în judecată

ro

13 May, 2011 12:45 625 Marime text

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, prin rechizitoriul din data de 12 mai 2011, trimiterea în judecată a nouă persoane, dintre care patru sunt poliţişti la Transporturi. Toţi sunt cercetaţi în cazul furtului de uree de la sfârşitul lunii aprilie.

Iulian Mirel Constantin, Marian Vasilică Anton, Claudiu Marian Crivăţ, Nicolae Deaconu (lucrători de poliţie judiciară în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa), Dragoş Constantin Pascu, Cristian Chiriţiou, Nicolae Crăciun, Marian Pol şi Ilie Ciobanu sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Potrivit rechizitoriului, în seara zilei de 27 aprilie 2011, în jurul orei 21.00, în zona Km 217 al magistralei feroviare, între comuna Valu lui Traian şi municipiul Constanţa, cei nouă inculpaţi au sustras aproximativ şapte tone de îngrăşăminte (uree) dintr-o grămadă de 35 de tone de marfă, aflată pe terasamentul căii ferate şi provenită din vagoanele unui tren de marfă care circula pe relaţia Slobozia Sud - Port Constanţa. Inculpaţii au fost depistaţi în timp ce încărcau uree în trei autovehicule de o patrulă a Brigăzii Mobile de Jandarmi Constanţa şi de un echipaj de poliţie de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Constanţa - Biroul de Investigaţii Criminale, care desfăşurau activităţi operative de supraveghere şi filaj al zonei.

Prin acelaşi rechizitoriu, faţă de alţi patru învinuiţi s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea de sancţiuni cu caracter administrativ, respectiv amendă. Totodată, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea identificării persoanelor care au declanşat mecanismul de frânare al garniturii de tren şi care au deversat din mai multe vagoane cele 35 de tone de uree, în valoare de 78.576 de lei.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii