Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Un copil chinuit are nevoie de ajutor

ro

05 Nov, 2010 12:16 953 Marime text

La doar doi ani şi jumătate, Marina Denisa, o fetiţă din localitatea Mihail Kogălniceanu, trece prin momente extrem de dificile. Cu doar o lună înainte de a împlini un an, micuţa a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică fenotip B. Diagnosticul a venit ca un şoc pentru părinţi, care, în loc să se pregătească pentru prima aniversare a fiicei lor, au trăit o adevărată dramă.

Marina este o fetiţă foarte veselă şi jucăuşă, pe care boala a schimbat-o însă. După ce a fost diagnosticată la Spitalul „Marie Curie" din Bucureşti, au urmat clipe de groază pentru ea: perfuzii, durere, copilaşi necăjiţi în jurul său, pe patul de spital, amărăciunea din sufletul mamei sale. Timp de nouă luni fetiţa a stat în spital, pentru ca în luna decembrie, de Crăciun, să primească cel mai frumos cadou - o remisiune a bolii, urmată de plecarea spre casă. A urmat un nou ghinion pentru Marina - în luna iunie 2010 a fost internată iar în spital, de data aceasta la Fundeni, unde a stat în izolare. Potrivit cadrelor medicale, fetiţa ajunsese să nu răspundă la tratament, motiv pentru care începuse să se aducă în discuţie necesitatea unui transplant. După patru luni de tratament, părinţii şi-au luat fetiţa acasă, pentru că medicii nu o mai puteau ajuta. Din acest motiv, părinţii au căutat o clinică în străinătate care să preia cazul ei. Spitalul „San Matteo" din Pavia (Italia) era şansa fetiţei de a se face bine.

Internată în Italia

Pe data de 26 octombrie 2010, Marina a fost internată în spitalul din Italia. Numai chimioterapia costă 20.600 de euro. Părinţii au reuşit să strângă peste 6.000 de euro, sumă pe care au dat-o ca avans pentru ca fiica lor să ajungă în spitalul respectiv. Deoarece transplantul nu se poate deconta prin formularul E 112, părinţii mai au un hop de trecut: trebuie să strângă 110.000 de euro. Donator de organ va fi unul dintre părinţi. În maximum 45 de zile, fetiţei trebuie să i se facă transplantul. Spitalul „San Matteo" este unul dintre puţinele specializate în transplant de la donator părinte, iar forma gravă a bolii nu permite aşteptarea căutării în registru a unui donator neînrudit. Toţi cei pe care această poveste de viaţă i-a sensibilizat pot face donaţii şi îi pot acorda şansa la viaţă micuţei Marina:

Zamfirache Adina Nicoleta (mama)

RO 63 BRDE 140 SV 65812091400 LEI

RO51 BRDE 140 SV 91241851400 EURO

Sucursala BRD Mihail Kogălniceanu, Bd. Tudor Vladimirescu nr.1

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii