Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Proceduri în regim ambulatoriu pentru asiguraţi la Eforie Nord

ro

24 Nov, 2010 11:51 3070 Marime text

La Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord vin, lunar, atât pacienţi români, cât şi străini. La baza de tratament „Steaua de Mare", capacitatea este de 1.400 de pacienţi pe zi, în timp ce la baza de tratament „Grand" capacitatea este de 800 de pacienţi pe zi.

„Steaua de Mare" deserveşte Ambulatoriul de specialitate nr. 1 al spitalului. Aici, pacienţii asiguraţi din ţară beneficiază de o consultaţie iniţială, o consultaţie de control şi maximum patru proceduri pe zi în regim ambulatoriu, conform prescripţiei medicale. „Grand" deserveşte atât Ambulatoriul nr. 2, cât şi secţia clinică universitară.

În cazul pacienţilor care vin să se trateze la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord durata unei cure variază între două şi trei săptămâni. Potrivit conducerii spitalului, cadrele medicale pot pune la dispoziţia pacienţilor şi programe de cură specializate, cum ar fi cura antireumatismală, cura anti-stress, cura hipoponderală sau cura de Gerovital, Boicil şi Alflutop. În timpul curei, pacienţii pot beneficia de serviciile unui cabinet cosmetic. De 10 ani, spitalul din Eforie Nord tratează pacienţi din toate părţile lumii. Unitatea este dotată cu o piscină semiolimpică, acoperită, ce are o lungime de 32 metri şi o lăţime de 14 metri, adâncimea ei variind între 1,65 - 1,85 metri. Funcţionarea spitalului este permanentă, pe tot timpul anului. „Recuperarea medicală a reumatismelor inflamatorii sau degenerative reprezintă principala noastră preocupare, alături de tratamentul tulburărilor de circulaţie arterială sau venoasă periferică, al psoriazisului, al nevrozelor, al eczemelor cronice, al obezităţii, al bronhopneumopatiilor, al anexitelor cronice şi sterilităţii secundare", precizează cadrele medicale. Nămolul sapropelic ce provine din Lacul Techirghiol, cu o consistenţă păstoasă, bogat în coloizi minerali şi organici, are calităţi ce îl situează pe primele locuri în Europa din punctul de vedere al eficacităţii terapeutice, acţionând atât prin factorii săi fizici, cât şi prin componentele sale chimice.

Dotare

Spitalul este dotat cu aparatură medicală performantă, cu laborator de explorări funcţionale, biochimie, radiodiagnostic, serviciu de urgenţă permanent, tratamentele făcându-se sub supravegherea medicilor primari şi a celor specialişti. La unitatea sanitară se utilizează kinetoterapia recuperatorie, activă sau pasivă, în apă sau în spaţii special amenajate, electroterapia de joasă, medie sau înaltă frecvenţă, băile galvanice, fototerapia, laserterapia, ultrasonoterapia, magnetoterapia, masoterapia uscată sau sub jet de apă, duşul subacval, duşul scoţian, masajul cu nămol, sauna, inhaloterapia, băile cu plante medicinale şi cu uleiuri eterice, băile şi împachetările cu nămol şi parafină.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii