Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Patrimoniul a trei societăţi turistice de pe litoral, scos la licitaţie

ro

08 Nov, 2010 12:30 900 Marime text
Trei societăţi turistice de la malul mării la care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) deţine acţiuni organizează licitaţii în luna noiembrie. Prima depunere a ofertelor are loc luni, 8 noiembrie.

Societăţile SC „Mamaia" SA, SC „Litoral" SA şi SC „Neptun-Olimp" SA scot la vânzare, în această lună, active din patrimoniu la preţuri de pornire care însumează 7.487.414 euro. Este vorba de societăţi care activează în domeniul turismului intrate în proces de privatizare în acest an, la care statul deţine acţiuni, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Metoda folosită în toate cele trei cazuri este licitaţia publică cu strigare competitivă sau olandeză. Licitaţia organizată la SC „Neptun-Olimp" SA are ca termen de depunere a ofertelor data de 8 noiembrie, ora 15,00, a doua zi fiind programată deschiderea documentaţiei de participare, în prezenţa ofertanţilor. Activele şi terenurile din patrimoniul SC „Neptun-Olimp" SA scoase la vânzare sunt „Complex Faleza Galaţi" - cu teren aferent în suprafaţă de 3.586,74 mp şi două terenuri intravilane din Neptun, în suprafaţă de 3.000 mp, respectiv 5.483,73 mp. Ofertanţii vor depune documentele de participare la licitaţie, prevăzute în dosarul de prezentare, în plic sigilat, la sediul SC „Neptun-Olimp" SA, din staţiunea Neptun, str. Plopilor nr. 1, judeţul Constanţa. Termenul limită până la care se vor depune ofertele este 8 noiembrie, ora 15,00. Acest termen fiind termen de decădere, ofertele care vor fi depuse după termenul limită nu vor fi luate în considerare.

Active puse la bătaie

Pentru licitaţiile organizate la SC „Mamaia" SA şi SC „Litoral" SA, termenul limită de depunere a ofertelor este 16 noiembrie, ora 13,00, urmând ca a doua zi să aibă loc şedinţa de deschidere a documentelor de participare, în prezenţa ofertanţilor. SC „Mamaia" SA scoate la vânzare prin licitaţie publică cu strigare competitivă sau olandeză următoarele active din patrimoniul societăţii - „Vila Turistică Mamaia", cu teren în suprafaţă de 2.145 mp, şi „Complex Hotelier Mamaia", cu teren în suprafaţă de 2.329 mp, precum şi mijloacele fixe şi obiectele de inventar ale celor două active. Capitalul social iniţial a fost deţinut integral de stat, până la transmiterea acţiunilor din proprietatea statului către terţe persoane fizice sau juridice, române sau străine, în condiţiile legii. La această dată, capitalul social al SC „Mamaia" SA este mixt, acţionarul principal fiind Ministerul Turismului, iar acţiunile societăţii, nominative. În patrimoniul societăţii în cauză este inclus şi hotelul de cinci stele „Mamaia". Se pare că acesta se zbate pe uscat, mai ales că, vreme de câteva luni, de la sfârşitul anului 2009 şi până la începutul sezonului turistic din 2010, el a fost închis, deşi hotelul prestează servicii şi în extrasezon. La un moment dat se zvonea că ar urma să fie cumpărat de Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul MDRT. În cele din urmă, SC „Litoral" SA licitează „Sediu Administrativ Hotel Bucureşti B" cu teren în suprafaţă de 692 mp, „Magazie propagandă" cu teren aferent în suprafaţă de 712 mp, precum şi mijloacele fixe şi obiectele de inventar aferente. Mai multe detalii referitoare la termene şi condiţii de participare pot fi accesate pe site-ul www.mdrt.ro, la secţiunea Turism - Privatizare - Anunţuri de privatizare.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii