Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Moartea misterioasă a agentului de poliţie Faur

ro

13 Dec, 2010 12:00 811 Marime text

Sâmbătă dimineaţă, un agent de la Poliţia Transporturi Feroviare a fost găsit împuşcat în Gara Constanţa. Evenimentul, învăluit în mister, este anchetat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, la data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 9.05, un agent din cadrul Postului de Poliţie TF Constanţa a sesizat prin SNAUA 112 că un coleg de-al său s-a împuşcat accidental cu arma de vânătoare cu gloanţe de cauciuc, din dotarea postului, şi a solicitat sprijinul Serviciului de Ambulanţă în vederea acordării de îngrijiri medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanţa, inspector Gelu Manolescu, un echipaj aparţinând SMURD Constanţa, sosit la faţa locului, a constatat decesul agentului Costel Liviu Faur, de 36 de ani, din Constanţa, din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi. Din primele verificări efectuate s-a stabilit că în dimineaţa respectivă agentul a intrat în serviciu, iar după efectuarea schimbului de tură urma să plece în misiune, respectiv să supravegheze, de la sol, tranzitul trenurilor de marfă pe raza de competenţă a Postului de Poliţie TF Constanţa în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor de furt.

Ultima misiune

Agentul avea asupra sa arma de vânătoare din dotarea postului de poliţie, încărcată cu un singur cartuş, de calibru 12 mm, cu 15 bile de cauciuc, şi pistolul cu muniţia aferentă. După încheierea misiunii, în jurul orei 8.55, Faur a fost contactat de către un agent de pază, al unei societăţi de profil, aflat de serviciu în Staţia CF Constanţa, care i-a solicitat sprijinul, informându-l că are probleme cu o persoană de sex bărbătesc, care se manifestă violent şi o tot urmăreşte pe farmacista din incinta gării. Poliţistul s-a deplasat în zona indicată de agentul de pază, însoţit de alţi doi colegi, şi l-a preluat pe bărbatul recalcitrant, pe care l-au condus la sediul Postului de Poliţie TF Constanţa. În timpul discuţiilor purtate cu persoana condusă la post, agentul Faur a manevrat imprudent arma de vânătoare, care s-a descărcat accidental, iar proiectilul l-a lovit în zona sternului, provocându-i în scurt timp decesul.

Un glonte de cauciuc, din puşca putredă, i-a străpuns inima

Anchetatorii au stabilit că arma care l-a ucis pe Faur s-a declanşat accidental. Cartuşul puştii de vânătoare avea 15 alice, şase fiind găsite în corpul poliţistului. Bărbatul a murit pentru că glonţul de cauciuc i-a străpuns inima, au stabilit medicii legişti. Din momentul în care a fost lovit de glonţ, a mai trăit cel mult un minut, spun anchetatorii. Imediat după incident, agentul s-a târât până în hol, unde colegii lui au cerut ajutoare. Rana a fost însă atât de mare încât poliţistul a pierdut peste trei litri de sânge. Una dintre ipotezele anchetatorilor este că agentul şi-a pierdut viaţa din cauza propriei arme, care ar fi fost prea veche. Puşca de vânătoare, care avea patul rupt, a fost ridicată de criminalişti în vederea efectuării expertizei balistice.

Recidivistul, exclus din scenariul morţii

Singurul martor la tragedie, un recidivist, eliberat acum câteva zile din închisoare, a fost şi el anchetat, dar anchetatorii spun că bărbatul nu are urme de lovituri şi astfel exclud varianta unui conflict între ei. Cu toate acestea, deşi bărbatul este liber, mai întâi „au fost prelevate probe papilare şi biologice de la martorul audiat de subofiţer, pentru a se stabili dacă acesta a avut vreo implicare în moartea poliţistului", a declarat Andrei Bodean, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Cadavrul poliţistului a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzelor decesului.

Agentul Faur era căsătorit şi a lăsat în urmă o fetiţă de 5 ani.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii