Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Mazăre către Palaz

ro

17 Mar, 2011 11:48 1117 Marime text

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, s-a oferit zilele trecute să sprijine primăria municipiului în procesul de distribuire a pachetelor cu alimente. În acest context, Radu Mazăre, primarul Constanţei, i-a trimis prefectului o srisoare prin care îi explică acestuia unde ar avea nevoie administraţia locală de susţinere din partea reprezentantului Guvernului. Epistola lui Mazăre se încheie apoteotic: „Hai să vedem ce bărbat eşti!".

Claudiu Iorga Palaz a deschis „cutia Pandorei" atunci când s-a oferit să ajute primăria pentru a reduce cozile ce se formează de fiecare dată când autoritatea locală distribuie pachete cu ajutoare pentru nevoiaşi. O fi vrut prefectul să facă un gest frumos, dar sfaturile sale l-au iritat pe edilul municipiului, care s-a enervat şi a pornit un adevărat atac la adresa lui Palaz. „Voi luaţi de la oameni (salarii, pensii, alocaţii pentru copii, gratuităţi pentru copii), eu le dau (pachete cu alimente, cadouri pentru copii, gratuităţi pe mijloacele de transport, locuinţe pentru tineri, case pentru nevoiaşi)! Acestea nu le dau de ieri, de azi, ci de 10 ani!", susţine Mazăre în scrisoarea adresată reprezentantului Guvernului în teritoriu. Radu Mazăre îşi continuă atacul subliniind, încă o dată, că Executivul a obligat administraţia locală să concedieze din angajaţi. „Te faci că uiţi că partidul dumitale şi Guvernul portocaliu pe care-l reprezinţi m-au obligat să dau afară angajaţii primăriei în toamna lui 2010. În urma acestei măsuri a trebuit să închidem trei puncte de distribuţie a ajutoarelor, neavând suficienţi funcţionari care să asigure împărţirea pachetelor cu alimente. Tot Guvernul pe care-l reprezinţi nu ne permite să plătim ore suplimentare pentru aceşti funcţionari", mai spune Mazăre.

La ce are nevoie primăria de ajutor

Radu Mazăre i-a spus prefectului că, dacă vrea într-adevăr să ajute administraţia locală, poate să trimită 70 de funcţionari de la prefectură în locul celor 70 de funcţionari ai primăriei daţi afară de Guvern. Edilul îi aşteaptă pe angajaţii prefecturii „cu drag" pe 14 aprilie 2011 pentru distribuirea pachetelor de Paşte. „Dacă tot vrei să faci ceva pentru municipiu, vezi poate determini Guvernul pe care îl reprezinţi, care dă bani cu nemiluita oraşelor portocalii, să-şi achite măcar datoriile pentru cetăţenii Constanţei: datoriile pentru subvenţia la energia termică (37.073.037 RON), plata salariilor şi indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu handicap (4.000.000 RON), sumele neplătite pentru achitarea reparaţiilor la podul IPMC (1.500.000 RON) etc.", i-a transmis Mazăre prefectului. Mai mult decât atât, edilul îi sugerează lui Claudiu Palaz să facă ceva şi pentru urgentarea finanţării proiectelor trimise de Primăria Constanţa la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului care „zac neluate în seamă". Şi pentru a-l impusona, probabil, pe prefect, Radu Mazăre şi-a încheiat scrisoarea punctând: „Hai să vedem ce bărbat eşti!".

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii