Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Calendarul pregătirii şi desfăşurării scrutinului la Bărăganu este gata

ro

31 Mar, 2011 12:17 908 Marime text

De 1 mai muncitoresc, localnicii din comuna Bărăganu vor trebui să treacă mai întâi pe la secţiile de votare să-şi aleagă un alt edil şi apoi, dacă vremea le va permite, să se distreze la un mic şi-o bere, conform tradiţiei împământenite la români.

În ultima şedinţă, Guvernul a emis cele două hotărâri privind stabilirea datei scrutinului, precum şi a calendarului referitor la pregătirea şi organizarea acestuia. Recent, prefectul Claudiu Iorga Palaz a emis Ordinul nr.186, prin care a aprobat atât programul calendaristic al instituţiei pe care o coordonează, cât şi al autorităţii locale Bărăganu, în vederea realizării acţiunilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale parţiale pentru primar din data de 1 mai. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a emis şi Ordinul nr.187, prin care a numerotat Circumscripţia electorală comunală Bărăganu cu numărul 19.

Potrivit programului calendaristic al Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa, până în data de 2 aprilie se va confecţiona ştampila de control a Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) nr.19 Bărăganu şi va fi întocmită lista cu magistraţi şi alţi jurişti care participă la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedintelui BEC şi a locţiitorului acestuia (n.r. - până cel târziu pe 3 aprilie). Până pe 4 aprilie, BEC Bărăganu va fi completat cu reprezentanţi ai partidelor politice implicate în scrutin, iar cel mai târziu cu 20 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor, dar nu mai târziu de 11 aprilie, se vor înscrie, oficial, prin depunerea candidaturilor, aspiranţii la funcţia de primar al comunei Bărăganu.

 

Din 16 aprilie începe campania electorală

Cel târziu pe 16 aprilie, asta în cazul în care vor apărea contestaţii, localnicii din Bărăganu vor şti între cine pot opta, întrucât atunci candidaturile rămân definitive, iar semnele electorale în vederea imprimării lor pe buletinele de vot au fost trimise prefectului.

Situaţia fiind clarificată, în perioada 16 aprilie, ora 00.00, şi 30 aprilie, ora 7.00, candidaţii înscrişi în cursă vor avea timp să-şi convingă concetăţenii care dintre ei ar merita să obţină mandatul de primar al comunei.

Între timp, viceprimarul localităţii, Gheorghe Clenciu, îi va transmite prefectului Palaz lista persoanelor apolitice din rândul cărora vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii acestora în birourile electorale ale secţiilor de votare, birouri ce vor fi completate, ulterior, cu reprezentanţii propuşi de organizaţiile judeţene ale partidelor politice prlamentare care vor avea candidat la funcţia de primar al comunei. Cel mai târziu pe 27 aprilie, viceprimarul Clenciu şi preşedintele BEC Bărăganu vor prelua de la prefect bletinele de vot, iar pe 30 aprilie, acestea împreună cu ştampilele cu menţiunea „VOTAT", timbrele autocolante, ştampilele de control şi celelalte materiale necesare votării vor fi predate preşedinţilor secţiilor de votare. Toate pregătirile fiind definitivate în data de 1 mai, în intervalul orar 7.00-21.00, alegătorii îşi vor exprima, prin vot, opţiunea în privinţa persoanei care va prelua conducerea Primăriei Bărăganu.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii