Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Boagiu vrea certificat de urbanism de la CJC, deşi nu are nevoie

ro

25 Mar, 2011 12:54 914 Marime text

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, susţine că România se va transforma anul acesta într-un imens şantier, în plan fiind inclusă construcţia a câteva sute de kilometri de autostradă. În ceea ce priveşte tronsonul Cernavodă-Constanţa, ministrul spune că nu va fi gata anul acesta, de vină fiind autorităţile constănţene. Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, îl contrazice pe ministru şi spune că Anca Boagiu minte.

Anca Boagiu a declarat, joi, că în 2011, în România, va demara construcţia a peste 200 de kilometri de autostradă, care au termen de execuţie anul 2013. „Va fi cel mai mare program de construcţie de autostrăzi derulat în România. Din programele anterioare, deja sunt în derulare lucrări pe 243 de kilometri de autostradă care vor fi finalizaţi în următorii doi ani. Sperăm ca în acest an să reabilităm circa 900 de kilometri de drumuri naţionale, pentru care avem la dispoziţie un miliard de euro din credit BEI", a spus ministrul Transporturilor şi Infrastructurii. Referitor la tronsonul de autostradă Cernavodă-Constanţa, ministrul a spus că lucrarea va fi recepţionată în 2012, dar că în vara acestui an se va putea circula pe un singur sens. Pe lângă compania care efectuează lucrarea şi care se ocupă mai mult de amânarea termenelor de finalizare şi de modificare a costurilor, ministrul mai aruncă vina şi în curtea autorităţilor judeţene. Anca Boagiu acuză Consiliul Judeţean Constanţa că nu eliberează certificatul de urbanism pentru cei 14 kilometri, porţiunea de drum deviată, drept pentru care ministerul nu poate prelungi autorizaţia de construcţie. „Sper ca autorităţile locale să emită cât mai curând acest certificat, astfel încât ministerul să reînoiască autorizaţia de construcţie", a spus Anca Boagiu.

Constantinescu nu are competenţe în proiectele ministerului

„Eu am eliberat, pe acest tronson Medgidia-Constanţa, nenumărate certificate de urbanism, inclusiv pentru aceşti 14 kilometri de autostradă deviaţi, pentru că fiecare ministru, din 2004 şi până acum, de fiecare dată când a început mandatul, a schimbat proiectul, de la consultanţă la studiu de fezabilitate şi până la traseu şi certificat şi autorizaţie de construcţie. Acum, ce responsabilitate am eu dacă ei vor să modifice autorizaţia în vigoare? Trebuie să facă modificare de traseu în baza aceleaşi autorizaţii, modifică anexa planului, iar asta trebuie să facă ministrul, nu Nicuşor Constantinescu. Aşa spune legea! Nicuşor Constantinescu nu este ministru, din păcate. Ca rang, Nicuşor Constantinescu este inferior ministrului", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Constantinescu susţine că, din 2009, nu mai are voie să semneze certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţii pentru proiectele de interes naţional desfăşurate prin intermediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi că autorizaţia în baza căreia se lucrează acum este semnată de fostul ministru Radu Berceanu. Mai mult decât atât, preşedintele CJC o acuză pe Anca Boagiu că minte atunci când spune că lucrările la autostradă sunt întârziate de autoritatea judeţeană de la Constanţa.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii