Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Activitatea IPJ Constanţa - una mediocră, chiar submediocră

ro

11 Jan, 2011 12:09 742 Marime text

Luni, 10 ianuarie, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a făcut bilanţul activităţii instituţiei pentru anul 2010, în prezenţa secretarului de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestorul Ioan Dascălu.

Întrucât secretatul de stat era aşteptat să participe şi la prezentarea bilanţului Poliţiei de Frontieră Constanţa, Ioan Dascălu şi nu şeful IPJ, comisarul şef Dumitru Catană, a fost cel care a prezentat presei, pe scurt, bilanţul inspectoratului. Fără menajamente, de la bun început, Dascălu a ţinut să precizeze că în materialul de bilanţ sunt reliefate atât aspecte pozitive, dar şi foarte multe lucruri negative. El a susţinut că este îngrijorător faptul că pe raza judeţului Constanţa a crescut numărul infracţiunilor de omor şi al tentativelor de omor. Totodată, el s-a arătat îngrijorat şi că a crescut simţitor, cu 35%, numărul furturilor, în special din locuinţe, societăţi, de şi din auto. Ioan Dascălu a ţinut să precizeze, însă, că există şi plusuri, cum ar fi scăderea numărului de tâlhării, cu 33%, şi al violurilor, cu 47%, dar şi creşterea numărului de persoane reţinute şi arestate.

Catană, pus la încercare

Concluzia generală nu a fost nicidecum una îmbucurătoare pentru şeful IPJ, dar nici pentru constănţeni. „Nu sunt deloc mulţumit de performanţa IPJ, de modul în care este gestionată situaţia din judeţ. Nu sunt mulţumit nici de activitatea de cunoaştere, prevenire şi combatere a fenomenului infracţional", a declarat chestorul Ioan Dascălu. El a precizat că, din aceste motive, activitatea inspectoratului se situează pe un loc mediocru, chiar submediocru, punând rezultatele slabe pe seama turbulenţelor de la nivelul conducerii IPJ, care, în decursul anului 2010, a avut trei şefi, ceea ce nu poate asigura o continuitate managerială. Tocmai de aceea „ar fi lipsit de fair play ca inspectorul şef să fie sancţionat pentru rezultatele mediocre ale bilanţului, dat fiind că au trecut doar patru luni de când se află în fruntea IPJ Constanţa. Vom monitoriza cu atenţie cum se vor desfăşura activităţile la IPJ Constanţa. Va veni vremea când va trebui să tragem linie şi să vedem dacă lucrurile evoluează pe o treaptă ascendentă", a conchis chestorul Dascălu.

Comisarul şef Dumitru Catană, şeful IPJ Constanţa, mai are la dispoziţie două luni pentru a demonstra că poate face faţă postului.

Şi Poliţia Rutieră a fost „biciuită"

Nici activitatea Poliţiei Rutiere Constanţa nu a scăpat de biciul secretarului de stat. Dascălu s-a arătat profund nemulţumit că poliţiştii nu acţionează cu eficienţă şi fermitate, în 2010 fiind aplicate cu 9.000 mai puţine sancţiuni faţă de 2009. De asemenea, a precizat el, per ansamblu a crescut numărul de accidente rutiere.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii