Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber „Tun“ de 15 milioane de euro tras de doi patroni constănţeni

ro

08 Apr, 2011 08:00 1061 Marime text

Administratorii unei societăţi comerciale din Constanţa sunt cercetaţi de poliţiştii constănţeni pentru crearea unui prejudiciu de aproape 15 milioane de euro (60 milioane de lei) prin evaziune fiscală şi fals intelectual. Dosarul celor doi afacerişti se află pe masa poliţiştilor de la Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Serviciului de Transporturi Maritime Constanţa.

Valentin Beldean, de 36 de ani, din Constanţa, şi Iulia Davidică, de 29 de ani, din Buzău, administratori ai unei societăţi comerciale din Constanţa, sunt suspectaţi că, în perioada iunie 2007 - septembrie 2010, au evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale, din acestea rezultând obligaţii de plată stabilite suplimentar la bugetul consolidat al statului.

De asemenea, sunt bănuiţi că, în momentul achiziţionării şi comercializării de cereale, au întocmit în fals avize de expediţie şi facturi fiscale efectuând cu ştiinţă înregistrări în contabilitate în acest sens.

În urma extinderii cercetărilor, au rezultat obligaţii de plată stabilite suplimentar la bugetul consolidat de stat sub formă de TVA, în valoare de peste 33.000.000 de lei, precum şi sub formă de impozit pe profit, în valoare de peste 26.300.000 de lei.

Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals intelectual.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii