Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Service clandestin şi maşini abandonate în centrul Constanţei!?

ro

09 May, 2011 14:05 911 Marime text
Mai mulţi cetăţeni din zona Casa de Cultură s-au plâns că, în parcare, „persoane dubioase" efectuează frecvent reparaţii la o serie de microbuze şi că alte maşini sunt abandonate acolo de câţiva ani

Locatarii din zona Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria" Constanţa, mai precis de pe Aleea Daliei, acuză că, din decembrie 2009, în parcarea din imediata apropiere a instituţiei amintite şi a bisericii se petrec tot felul de lucruri ciudate.

„Persoane dubioase au transformat parcarea într-un adevărat service, vin cu autobuze, microbuze, le dezasamblează motoarele, le repară, lasă mizerie în urmă şi apoi pleacă", spun oamenii. „Sunt zile când parcarea arată ca o autobază, pentru că numeroase microbuze sunt parcate şi reparate, în miezul zilei, fără ca nimeni să ia vreo măsură. Am încercat să aflăm dacă sunt de la vreo firmă. Dar respectivele persoane au refuzat mereu să ne răspundă la vreo întrebare. Mai mult, există maşini care au fost aduse şi abandonate în parcare. Una este din decembrie 2009, un microbuz, cu numărul de înma-triculare CT-10-DEM. Nu-i exclus să fi fost furat de pe undeva şi abandonat aici", ne-a declarat Iulian B.

Ne-am deplasat la faţa locului, iar cele povestite de cititorul ziarului nostru s-au dovedit a fi reale. Mai mult, am observat că, pe lângă microbuzul de culoare albă, cu numărul de înmatriculare CT-10-DEM, care, după cum arată, e clar că este abandonat acolo de mult timp, alte asemenea maşini par să fie în aceeaşi situaţie. De exemplu, un alt microbuz, tot de culoare albă, fără numere de înmatriculare, se află la doar câţiva metri de primul. Acesta pare, la fel, să fie abandonat în parcarea respectivă...

Locatarii din zonă ne-au declarat că au încercat în nenumărate rânduri să ia legătura cu cineva de la Primărie, pentru a veni să ridice maşinile abandonate, dar că ori nu a răspuns nimeni la telefon, ori sesizarea a rămas fără ecou...

 

120 de maşini abandonate au fost ridicate de Primăria Constanţa, anul trecut

În acest sens, am luat legătura cu Dan Baltag, de la Direcţia Poliţiei Locale, care ne-a declarat că va analiza situaţia prezentată şi că va trimite poliţişti la faţa locului, pentru a verifica cele sesizate.

El ne-a mai spus că procedura privind ridicarea autoturismelor abandonate pe teritoriul municipiului Constanţa trebuie să urmeze câţiva paşi. Totul porneşte de la verificările în teren ori de la sesizările cetăţenilor. Pasul următor este ca un inspector al Poliţiei Locale să se deplaseze la faţa locului şi să întocmească un proces-verbal de constatare. Pasul trei constă în contactarea proprietarului, care este anunţat că, dacă în termen de 10 zile nu-şi va lua maşina de pe spaţiul public, aceasta va fi ridicată de autorităţi. Dacă proprietarul nu se conformează, autovehiculul este transportat în depozitul special amenajat de pe strada Vârful cu Dor.

Proprietarul trebuie să ştie că, dacă doreşte ridicarea maşinii sale din depozitul amintit, trebuie să plătească suma de 467 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor privind ridicarea şi depozitarea maşinii, cât şi o sancţiune cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei. Potrivit lui Dan Baltag, anul trecut, au fost ridicate de pe străzile din Constanţa 120 de maşini abandonate, iar de la începutul anului şi până în prezent - 25.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii