Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Litoralul românesc a câştigat bătălia cu cel bulgăresc

ro

02 May, 2011 12:37 635 Marime text

Şi anul acesta, de 1 Mai, litoralul românesc a câştigat bătălia cu cel bulgăresc. Preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării şi al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat, ieri, că peste 20.000 de turişti se aflau la sfârşitul săptă-mânii trecute pe litoralul românesc, în vreme ce, în Bulgaria, erau doar în jur de 7.000 de turişti români.

Aşadar, operatorii economici din staţiuni ar trebui să fie destul de mulţumiţi. În plus, numărul turiştilor care le vor călca pragul urmează să crească, de la o zi la alta, şi asta deoarece, din 2 mai, debutează programul „Litoralul pentru toţi". În cadrul acestuia, cei interesaţi pot pune mâna, până pe 14 iunie, pe pachete de şase nopţi la malul mării, ce au tarife destul de atractive.

Preţurile sunt cuprinse între 179 de lei de persoană, la un hotel de o stea, şi 549 de lei de persoană, cu mic dejun inclus, la un hotel de cinci stele.

Dacă şi vremea va fi frumoasă, reprezentanţii ANAT se aşteaptă ca pe litoralul românesc să ajungă, în cadrul acestui program aflat la a şasea ediţie, câteva mii de turişti.

 

Radiografia week-end-ului

Distracţia a început încă de vineri, pe drumul spre mare. Turiştii care au mers pe autostrada Bucureşti - Constanţa, între orele 11.00 şi 22.00, au putut face un popas în parcarea de la kilometrul 20. Acolo au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), cu muzică antrenantă, cu băuturi răcoritoare şi apă minerală, oferite gratuit.

Petrecăreţii au putut participa şi la tombola „Redescoperă România", unde au şansa să câştige una din cele zece vacanţe în România, pentru două persoane, oferite de MDRT, cu sprijinul operatorilor economici şi al asociaţiilor care activează în domeniul turistic.

Această tombolă a continuat şi pe litoral. Autocolantele şi taloanele de concurs au putut fi găsite în tot week-end-ul trecut la staţiile de plecare - sosire ale telegondolei de la Mamaia, la festivalul Sunwavefest 09 şi la recepţiile unor hoteluri de pe întregul litoral.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii