Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Udrea îl loveşte pe Mazăre unde îl doare mai tare

ro

31 Jan, 2011 11:57 883 Marime text
„Staţiunea Mamaia este un kitsch", a declarat ministrul Turismului

 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Elena Udrea, l-a atacat, din nou, pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, pe care îl găseşte vinovat de starea în care se află litoralul românesc.

Prezentă la Forumul Naţional de Turism, care s-a desfăşurat, sâmbătă, la un hotel din staţiunea Mamaia, ea şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care evoluează situaţia pe litoralul românesc şi faţă de cum decurge parteneriatul cu autorităţile publice locale constănţene. Elena Udrea a declarat că staţiunea Mamaia este un kitsch, iar vina aparţine exclusiv autorităţilor locale, care permit construirea de imobile pe plaje.

„Îmi amintesc că acum doi ani, când eram proaspăt numită, am venit aici cu speranţa că vom reuşi foarte repede să schimbăm lucruri importante în turismul românesc, în principal în ceea ce priveşte turismul de pe litoral. Astăzi nu mai am acest optimism. Şansele ca lucrurile să se îndrepte aici nu sunt foarte mari. După 20 de ani se aşteaptă ca ministerul, în mod miraculos, să rezolve ceea ce au încurcat autorităţile locale şi centrale şi care au dus la situaţia de astăzi. După doi ani ar trebui să avem mai puţine nemulţumiri legate de ceea ce s-a stricat în ultimii 20 de ani şi să vorbim despre ceea ce s-a făcut în ultimii doi ani", a spus Elena Udrea.

Ministrul a criticat, în special, refuzul autorităţilor constănţene de a colabora cu ministerul de resort pentru sistematizarea staţiunii Mamaia.

„Litoralul nu este al Constanţei, ci al României. Nu putem să lăsăm la bunul plac al unui primar ce se întâmplă într-o staţiune. Acest lucru este vizibil dacă ne uităm cum se construieşte astăzi pe litoral. Primarul ar putea să se întrebe de ce se construieşte pe plaja de la Mamaia. În condiţiile în care noi venim să demolăm construcţiile ilegale, iar iarna se construieşte la loc, nu putem vorbi despre parteneriat cu autorităţile locale", a spus Elena Udrea.

Ea a mai apreciat că din lipsa unei strategii urbanistice Mamaia a devenit o staţiune de weekend, pentru oameni cu bani, care vin doar să se distreze.

Ministrul a mai spus că lucrurile vor putea fi îndreptate doar printr-o viziune unitară care să reglementeze dezvoltarea staţiunilor şi separarea zonelor de odihnă şi de agrement, pe litoral.

Elena Udrea a adăugat că ministerul pe care îl conduce va încerca să „cureţe" plajele cu ajutorul legii exproprierilor.

„Există proprietari privaţi pe supra-feţe de plajă, lucru posibil printr-un abuz al autorităţilor locale. Tot ce poţi să faci este să-i expropriezi pe aceia. Sigur că nu o să le plătesc contrava-loarea lucrărilor celor care îşi permit, astăzi, să construiască, în ciuda a ceea ce am stabilit", a spus Udrea.

Printre altele, şefa MDRT a mai subliniat că pe 7 februarie va avea loc prima prezentare a planului urbanistic al plajelor.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii