Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Tinerii liberali au dat startul campaniei „2012 pentru 2012“

ro

27 Aug, 2010 13:48 762 Marime text

Preşedintele Tineretului Naţional Liberal (TNL), Florin Alexandru Alexe, a deschis ieri dimineaţă lucrările celei de-a IX-a ediţii a Şcolii de Vară a TNL. La deschidere, din partea Organizaţiei Judeţene au fost prezenţi preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, preşedintele TNL Constanţa, Claudiu Teliceanu, şi Ionel Spătaru, care este totodată vicepreşedinte TNL la nivel central.

Liderul tinerilor liberali la nivel naţional, Florin Alexandru Alexe, a declarat că această ediţie reprezintă prima acţiune din cadrul unui program amplu ce va urmări pregătirea membrilor TNL în vederea câştigării alegerilor din 2012.

Cu această ocazie, a fost lansată campania „2012 pentru 2012" care este o continuare a proiectului „Echipa lui Crin”. „Dăm startul celui mai amplu program de pregătire a tinerilor liberali nu numai din punct de vedere electoral, dar şi din punct de vedere intelectual”, a explicat liderul TNL.

Potrivit lui Alexe, în fiecare judeţ, vor fi identificaţi şi pregătiţi minimum 50 de tineri care să îşi asume responsabilitatea unei candidaturi în 2012. Apoi, ei vor participa la o serie de cursuri şi vor începe să strângă semnături pentru susţinerea candidaturilor lor. În acelaşi timp, va fi completată şi baza de date a proiectului „Echipa lui Crin”.

„Am putea deveni un partid balama“

Liderul liberalilor constănţeni, Gheorghe Dragomir, i-a încurajat pe tineri să continue aceste campanii, precizând că targetul propus de ei, de a avea „2012" tineri în administraţia publică locală, este realizabil. El a făcut referire şi la creşterea procentuală înregistrată de PNL în ultimii ani. Pe de altă parte, Gheorghe Dragomir a subliniat că liberalii trebuie să îşi regândească strategia pentru următorii ani astfel încât să ajungă primul partid pe scena politică românească.

„Unii colegi de-ai noştri spuneau la un moment dat că am putea deveni un partid balama, un partid care să facă jocurile între celelalte partide mari”, a mărturisit Dragomir, respingând totodată o astfel de variantă. „Singura şansă este să devenim numărul 1. În 2012, acest lucru nu este imposibil. Este anul în care PNL poate să demonstreze că poate fi numărul 1”, a concluzionat el.

În cursul zilei de ieri, tinerii liberali au participat la un seminar susţinut de Toni Richards Crisolli (Fundaţia Friedrich Naumann), şi la dezbate-rile organizate de liderii PNL, precum Dan Radu Ruşanu, Daniel Chiţoiu, Theodor Meleşcanu, Mihai Voicu, Cristian David şi Relu Fenechiu.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii