Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber „Tatăl meu s-a supărat când m-am înscris în PDL“

ro

28 Mar, 2011 12:11 1228 Marime text
Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a Partidului Democrat Liberal Constanţa, Adrian Sponte, va preda curând ştafeta, deoarece peste câteva luni împlineşte 36 de ani, iar vârsta nu-i mai permite să candideze pentru aceeaşi funcţie.În interiorul partidului, a pornit de jos şi a urcat, treptat, în diverse funcţii. De curând, a trecut la seniori şi a fost ales vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa în echipa condusă de Gigi Chiru.

 

- Cum ai intrat în politică? Mai exact, în PDL Constanţa?

- Eram simpatizant politic de prin 1992. Şi asta pentru că tatăl meu era implicat politic, era consilier local PD la Năvodari. M-am înscris ca membru în PD în 1995, aveam 20 de ani când am semnat adeziunea. Eram student la Drept.

 

- Tatăl tău, Stere Sponte, este o persoană cunoscută în politică. Crezi că ai reuşit să ajungi aici datorită numelui?

- Când m-am înscris eu în PDL, tatăl meu nici măcar nu a ştiut. Mai mult, când a văzut adeziunea mea la partid, nu i-a convenit. Avea alte planuri cu mine. Eram student la Drept şi dorea să fiu preocupat numai de cariera profesională. Mi-a şi spus: „Ajunge că-mi sacrific eu o parte din viaţa profesională şi personală în politică, nu este nevoie şi de tine!". I-am răspuns că asta simt, că ăsta este drumul meu în viaţă. N-a avut încotro, pentru că era opţiunea mea şi până la urmă m-a înţeles.

 

- Ai pornit de la lipit afişe?

- Da, am pornit de jos, de la lipit afişe.

Nu-mi este ruşine să spun asta. Am fost, rând pe rând, la Organizaţia Judeţeană de Tineret, membru, secretar executiv, vicepreşedinte, secretar general, preşedinte, iar în 2005, am fost ales secretar executiv în Biroul Permanent Naţional al Organizaţiei de Tineret. M-a avantajat şi vârsta şi am fost singurul care am urmat toate treptele. Probabil, pe viitor, vor mai exista şi alţii, pentru că în PDL sunt mulţi tineri care doresc să se implice.

 

- Din 2006 şi până în 2008, ai fost consilier judeţean. În 2008, aveai 33 de ani. Cum ai ajuns să candidezi pentru un post de deputat?

- Am candidat, dar nu pentru că mi-am dorit eu, ci pentru că aşa mi-a cerut conducerea partidului. Au considerat că eu trebuie să candidez pe Colegiul 3, unde rămăsese un post liber ca urmare a unor schimbări imprevizibile. Au spus că mă avantajează CV-ul. Am avut la dispoziţie foarte puţin timp pentru a mă pregăti, pentru a vorbi cu oamenii. Cu toate acestea, am luat aproape 4.000 de voturi, dar am pierdut. Aş fi reuşit să iau mai multe, dacă aş fi avut mai mult timp la dispoziţie să mă pregătesc, adică să merg să vorbesc cu oamenii din casă în casă. Oricum, a fost un scor bun.

 

- În urmă cu puţin timp, ai fost ales vicepreşedinte în echipa condusă de Gigi Chiru. Ai fost al treilea din cei zece aleşi...

- M-am simţit onorat să fiu pe podium lângă primarii care au notorietate. Am simţit că oamenii au încredere în mine şi voi face tot ceea ce trebuie ca să nu-i dezamăgesc.

 

- Unde te vezi peste cinci ani?

- Acolo unde partidul va considera că-mi este locul. Probabil, într-o funcţie în administraţia publică locală.

 

- Cu profesia cum a rămas ?

- Sunt de profesie jurist, iar în prezent, sunt director comercial la SC Sagena Design SRL.

 

- Ce trebuie să facă un tânăr care vrea să se înscrie în PDL?

În primul rând, să completeze o adeziune care se găseşte pe site-ul partidului. Ea se poate trimite electronic sau poate fi adusă la sediul unei organizaţii PDL din orice localitate. Cotizaţia este una simbolică, de un leu pe lună.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu pt PDL 11 Apr, 2011 15:18 PDL se mai poate salva prin tineri ! Incurajati-i si veti castiga ! Hai , Sponte Adrian !