Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Şeful ANAF, Sorin Blejnar, implicat într-un dosar penal la Constanţa

ro

28 Feb, 2011 12:16 809 Marime text

În ultimele zile, mai mulţi oameni politici dar şi vameşi l-au indicat pe şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, ca fiind „regina" de pe tabla de şah a şpăgilor din punctele de frontieră româneşti. În replică, Blejnar a declarat că acuzaţiile sunt nefondate şi nu au legătură cu realitatea.

„Nu răspund la astfel de acuzaţii care sunt nefondate şi nu au legătură cu realitatea. Dacă cineva are elemente prin care îşi poate susţine afirmaţiile este liber să urmeze toate demersurile legale", a spus Blejnar.

Unii au mers şi mai departe cu acuzaţiile şi au spus că Blejnar ar fi implicat într-un dosar de contrabandă cu produse petroliere, caz care ar fi soluţionat de procurorii constănţeni.

În cursul zilei de sâmbătă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a confirmat că face o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere. În dosar apare şi numele preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar. Dosarul în care apare numele său este o disjungere dintr-un alt dosar, ambele instrumentate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa se află înre-gistrat în vederea soluţionării un dosar penal având ca obiect modul în care a fost autorizată în anul 2007 funcţionarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere. În componenţa comisiei se regăsea, din partea Gărzii Financiare, comisarul general adjunct, la acea dată, Sorin Blejnar, actualul preşedinte al ANAF. Precizăm că în cauză nu a fost începută urmărirea penală", se arată în comunicatul procurorilor constănţeni.

În altă ordine de idei, se pare că, în jurul lui Sorin Blejnar se strânge laţul. Problemele lui s-au acutizat, în urmă cu câteva zile, când liderul sindicatului Sed Lex, Vasile Lincu, l-a acuzat de luare de mită. Acesta a declarat că şeful ANAF nu este străin de numirile din vămi şi că totul se făcea în schimbul unor sume importante de bani. Aşa se pare că ar fi ajuns şef la Vama Ploieşti şi Costel Costea care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, săptămâna trecută, pentru fapte de corup-ţie în urma unei descinderi în vamă.

La rândul lui, Costea a declarat, în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti, că a luat mită 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a împărţit între vameşi şi alte persoane şi că, după ştiinţa sa, banii ajungeau la preşedintele S.B.

Ulterior, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, declara că nu a luat nimic de la şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea.

„Eu nu am luat nimic de la Costea, iar dacă voi fi chemat de organele de urmărire penală să dau declaraţii, mă voi duce pentru că vreau să se facă dreptate şi pentru că sunt obligat de lege", spunea Blejnar.

Prezent, sâmbătă, la Oradea, unde a participat la Congresul UDMR, premierul Emil Boc a declarat că, dacă Parchetul sau Direcţia Naţională Anticorupţie îi va trimite o sesizare cu privire la urmărirea penală a şefului ANAF, Sorin Blejnar, acesta va fi demis.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii