Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Scene de groază în triajul Palas din Constanţa

ro

22 Oct, 2010 12:14 956 Marime text
Un bărbat a murit, ieri dimineaţă, în chinuri groaznice după ce 27.000 de volţi i-au străbătut corpul. Zaharia Vrânceanu, de 54 de ani, era paznic la o firmă din Constanţa. El s-a urcat pe un vagon din triajul Palas pentru a vedea locomotiva care urma să tracteze vagoanele pe care le păzea. Din neatenţie a atins firele, trupul său fiind străbătut de 27.000 de volţi. Bărbatul a murit în chinuri cumplite, trupul fiindu-i carbonizat.

Echipajul SMURD sosit la faţa locului a fost nevoit să aştepte mai bine de o oră până să poată ajunge la corpul carbonizat al bărbatului.Pentru ca medicii şi pompierii să nu fie în pericol, s-a decis întreruperea curentului în reţea. Totodată, echipele de intervenţie au fost nevoite să mute vagonul din loc, pentru că pompierii nu puteau interveni fără a fi, la rândul lor, în pericol.

În cele din urmă, vagonul a fost scos de sub linia de înaltă tensiune şi abia atunci pompierii au reuşit să-l dea jos pe paznic. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Medicii spun că bărbatul a murit imediat ce tensiunea atât de mare i-a străfulgerat corpul. Poliţiştii care se ocupă de anchetă au aflat că acesta a făcut imprudenţa să se urce pe vagon pentru a vedea dacă vine locomotiva care urma să tracteze garniturile pe care el le păzea, deşi nu avea această obligaţie.

Accidentul este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Anchetatorii vor să stabilească dacă bărbatul a fost instruit cu privire la pericolul pe care îl reprezintă liniile de înaltă tensiune.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii