Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Proprietarii cladirii care s-a prabusit duminica risca o amenda intre 1.550 si 7.700 de lei

ro

07 Jul, 2010 14:07 667 Marime text

După prăbuşirea recentă a unei clădiri părăsite din zona peninsulară, Direcţia Corp Control a Primăriei Constanţa a început imediat verificările în acest caz.

Duminică seara, o clădire de pe bulevardul Tomis, nr. 10, situată în imediata apropiere a Casei Ana, din Piaţa Ovidiu, s-a prăbuşit brusc. Viceprimarul Decebal Făgădău a declarat pentru ziarul „Cuget liber” că aceasta nu se află nici în proprietatea Primăriei Constanţa şi nici în administrarea RAEDPP (Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa). În urma informaţiilor obţinute de reprezentanţii Direcţiei Corp Control, imobilul ar fi fost vândut de câteva ori până acum, a mai precizat viceprimarul. Potrivit lui, proprietarii clădirii au fost notificaţi în legătură cu situaţia imobilului.

Directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa (ISC), Gigi Chiru, a declarat că, la faţa locului, s-a deplasat atunci şi un reprezentant al ISC. Gigi Chiru a mai menţionat că, potrivit datelor culese de la faţa locului, un pericol real îl reprezintă zidul exterior al clădirii, în special din bd. Tomis. „Zilele următoare, inspectorii noştri urmează să stabilească exact care este regimul juridic al imobilului şi, ulterior, vor impune proprietarului măsurile şi termenele pe care trebuie să le respecte, precum şi eventualele contravenţii”, a adăugat directorul ISC.

El a făcut referire şi la imobilul din bd. Tomis, nr. 7, care a avut o soartă asemănătoare în toamna lui 2009, şi a atras atenţia că, în zonă, trebuie să se ia măsuri pentru a se evita o tragedie.

„În prezent, majoritatea inspectorilor noştri este în teren, în zonele afectate de inundaţii. Însă imediat după ce terminăm această etapă, construcţiile vulnerabile din Peninsulă vor deveni prioritatea noastră”, a completat Gigi Chiru.

Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa a mai declarat că, pentru neexecutarea obligaţiilor privind urmărirea comportării în timp a construcţiilor, a lucrărilor de întreţinere, de reperaţii şi consolidări, proprietarii riscă o amendă cuprinsă între 1.550 de lei şi 7.700 de lei.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii