Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Primaria Constanta mai distruge un spatiu verde pentru a construi un bloc

ro

09 Jul, 2010 07:17 1240 Marime text

Pe o suprafaţă de numai 230 de mp se va ridica un imobil cu subsol, parter şi trei etaje r Unul dintre proprietarii terenului este referent la Serviciul de Autorizaţii în Construcţii la Primăria Constanţa

Continuând acţiunile sub sloganul „Orice bucăţică de spaţiu verde trebuie betonată", Primăria Constanţa a mai acordat o autorizaţie de construcţie a unui bloc pe locul unei grădini. Terenul, aflat pe strada Castanilor la intersecţia cu Mihai Viteazu, are o suprafaţă de 230 de mp şi a fost, până ieri, plin de verdeaţă. În curând, însă, va fi o altă construcţie în peisajul urban al Constanţei.

În locul nucilor şi al ierbii, în faţa ferestrelor locatarilor blocului MF4 din strada Mihai Viteazu nr. 67, la numai 1,75 m distanţă, va creşte, în curând, o frumuseţe de imobil cu subsol, parter şi trei etaje. Şi, pentru ca proprietarul să-şi asigure toată intimitatea, a început de ieri să ridice un gard. În felul acesta nici nu îl mai pot lua la rost bătrânii săi vecini atunci când va doborî copacii sădiţi de ei în urmă cu 50 de ani. „Noi am plantat arborii şi am amenajat părculeţul acesta împreună cu copiii noştri. Acum vine unul care zice că e terenul lui şi că e plin de bani şi poate face ce vrea", a declarat, pentru „Cuget Liber", Apostol Putinei, locatar la partenerul blocului aflat în imediata apropiere.

Toate utilităţile, le sunt îngropat pe terenul altora

Nemulţumirea vecinilor nu este doar că nu vor mai avea lumină naturală în apartamente, ci şi că pe terenul respectiv sunt îngropate toate instalaţiile pentru utilităţile blocului în care locuiesc. „Pe aici trec ţevile de alimentare cu apă rece, pe partea cealaltă, cele de termoficare. Ce va face cu ele când o să înceapă să sape? Am fost deja la RAJA şi de acolo ne-au spus că nu se poate construi peste ţevile lor. Atunci cum le-au dat avizul de construcţie?", se întreabă Paulina Brojbă. „Ieri (n.r. miercuri - 7 iulie) a venit proprietăreasa cu 50 de oameni ca să taie copacii. Dar am reuşit să-i gonim. Astăzi (n.r. joi - 8 iulie) au fost mai deştepţi şi au venit cu o echipă să construiască gardul şi să îngrădească. Apoi pot să taie ce vor", completează Elena Garole, altă locatară din cele 12 familii din blocul MF4. Declaraţia sa este întărită de Apostol Putinei, care, plângând, ne spune: „A zis că are mulţi bani şi poate să facă ce vrea. Că aduce un camion cu militari şi ne mătrăşeşte".

Documente şi autorizaţii la zi

Proprietarul, care s-a recomandat Nedelcu, susţine că are toate actele în regulă şi că nu face nicio ilegalitate împrejmuindu-şi proprietatea. „De trei ani de zile am terenul. Am act de vânzare-cumpărare pe numele soţiei, Nedelcu Daniela, şi al unei prietene de-a ei, autentificat la notarul Cristina Budei în anul 2007. Avem toate acordurile necesare, inclusiv de la Direcţia de Agricultură, pentru defrişarea celor trei nuci. Autorizaţia de construcţie este eliberată la data de 4 februarie 2010", ne-a precizat Nedelcu. Acesta susţine că RAJA are ţevile pe terenul lui şi RAJA ar trebui să şi le mute.

Daniela Nedelcu şi prietena sa, Adriana Ştefanian, referent în cadrul Serviciul Autorizaţii în Construcţii la Primăria Constanţa, au cumpărat terenul respectiv de la George Zaif. Toată acţiunea este perfect legală, acoperită de documente cât se poate de clare şi autorizaţii la zi. Însă, miroase de la depărtare a tradiţionalele „afaceri bune" ale Primăriei Constanţa. Numele de Nedelcu Gheorghe Aurelian, de data aceasta, alături de numele de George Zaif, sunt pomenite într-un dosar de retrocedare din 2007, care a generat mai multe procese. Atunci, Olga Metaxula Topouzoglu îl mandatase pe Gheorghe Aurelian Nedelcu să solicite restituirea în natură a unui imobil de pe strada Mihai Eminescu. Ulterior, imobilul retrocedat a fost vândut către Zaif, autentificarea fiind făcută tot la biroul notarial Cristina Budei. Acum Zaif i-a întors „serviciul" şi i-a vândut el lui Nedelcu.

Tot numele lui Nedelcu apare într-un alt proces, legat de un act de un teren pentru care, în numai 24 de ore, a obţinut act cadastral, de intabulare şi încheiere de rectificare, ultima tot de la notarul Cristina Budei.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii