Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Potrivit reprezentanţilor Sindicatului „Sanitas" - Disponibilizările de la Spitalul Judeţean nu vor fi avizate de Ministerul Sănătăţii

ro

28 Aug, 2010 15:01 926 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi subsecretarul de stat dr. Raed Arafat au participat, vineri, la Congresul Extraordinar al Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa", desfăşurat la Eforie Nord. Cu acest prilej, sindicaliştii şi oficialii ministerului de resort au purtat discuţii pe marginea lipsurilor cu care se confruntă serviciile de ambulanţă din întreaga ţară, în special a lipsei de personal, pe marginea relaţiilor de colaborare dintre direcţiile de sănătate publică şi serviciile de ambulanţă şi a modului cum afectează actele normative recent intrate în vigoare activitatea acestor servicii.

Un alt subiect discutat cu prilejul acestei întâlniri a fost situaţia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi planul de reorganizare avut în vedere de recent înfiinţatul Consiliu de Administraţie al unităţii spitaliceşti. Reamintim că, la începutul lunii august, a fost pusă la punct lista cu disponibilizările ce vor fi făcute în spitalul constănţean: este vorba de 253 de angajaţi, dintre care 165 de cadre medicale - 15 medici, 116 asistente medicale şi 34 infirmiere. Totodată, se are în vedere şi externalizarea serviciului de curăţenie, ceea ce va însemna disponibilizarea celor 295 de îngrijitoare.

Deşi subiectul nu era trecut pe agenda de lucru, liderii Sindicatului „Sanitas" au profitat de prezenţa ministrului Cseka Attila în judeţul nostru pentru a-i aduce la cunoştinţă ce va însemna reorganizarea pentru cea mai mare unitate sanitară din Constanţa. „M-am întâlnit personal cu dl. ministru şi i-am prezentat situaţia de la Constanţa, cu documentele aferente, privind pierderile de personal care vor fi, prin reorganizarea Spitalului Judeţean şi faptul că va fi afectată calitatea actului medical în acest mod. Răspunsul ministrului a fost că nu acesta a fost scopul reformei propuse", a declarat Nicolae Manea, preşedintele „Sanitas" pentru Cuget Liber.

Totodată, sindicalistul a mai arătat că planul de reorganizare nu va fi avizat de Ministerul Sănătăţii, tocmai din cauza efectelor pe care le-ar putea produce în desfăşurarea activităţii medicale. „Din afirmaţiile membrilor Consiliului de Adminis-traţie al spitalului reiese că avizul Ministerului Sănătăţii este facultativ. Ministrul Cseke Attila a subliniat însă că acest aviz este obligatoriu şi nu-l va da", a mai spus sindicalistul. De altfel, având în vedere tragedia care s-a petrecut în cursul săptămânii trecute la Maternitatea Giuleşti, sindicalistul constănţean consideră că nu disponibilizarea personalului, şi aşa insuficient, este răspunsul pentru depăşirea crizei. „Această tragedie trebuie să fie un semnal de alarmă, căci se poate repeta. Iar cine nu învaţă din greşelile altora, se expune riscului", a mai afirmat Nicolae Manea.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii