Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Pachete cu nervi şi imagini jenante - cadouri marca Polaris - Ce mizerie!!!

ro

22 Dec, 2010 12:18 983 Marime text

Munţii uriaşi de zăpadă deja înnegrită, care... muşcă zdravăn din marile bulevarde constănţene, şi nu numai, îi obligă pe şoferi să facă slalomuri disperate pe şosele.

După cum ea însăşi se prezintă pe pagina de internet, SC Polaris M. Holding SRL Constanţa este una dintre cele mai importante firme din ţară pe domeniul salubrizare, depoluare şi activităţi similare, cu peste un milion de beneficiari ai serviciilor sale, atât în Constanţa, cât şi Eforie, Năvodari, Mangalia, dar şi în alte oraşe din ţară.

Casă mare, treabă multă... Deşi fericiţi că au în oraş o firmă de un asemenea calibru, constănţenii care ni s-au adresat nu înţeleg de ce până şi un astfel de prestator nu-şi face treaba până la capăt: „În toamnă, am văzut la un post TV local cum ni se promitea că n-o să mai fie probleme cu străzi blocate cu munţi de zăpadă sau cu poleiul. Apoi se făcea anunţul important, prin care constănţenii eram asiguraţi că primăria are cu firma de salubrizare Polaris un contract de deszăpezire şi încărcare a zăpezii de pe arterele de circulaţie ale Constanţei. Circul mult cu maşina prin oraş, normal, m-am bucurat, era prin octombrie-noiembrie când să făcea anunţul ăsta. Suntem în decembrie şi după numai o ninsoare, pachete doldora cu nervi şi o imagine de toată jena, cu asta ne cadoriseşte Polaris-ul de Crăciun!" - ni s-a plâns Valentin Aftenie (38 ani), care apreciază că astfel de situaţii nu se pot bucura nici măcar de o minimă circumstanţă atenuantă.

„Dacă marile bulevarde arată aşa!..."

Andreea Moroianu (36 ani), nici măcar nu-şi face iluzii că... străzile laterale sau cele din cartiere, cititoarea noastră ar putea conta în ochii celor care şi-au asumat obligaţia să deszăpezească acest oraş: „Se văd şi din avion munţii hidoşi, mizerabili, de zăpadă înnegrită. Problema nu e doar de imagine! Ca şoferi, simţim pe pielea noastră cum e să circuli în slalom, pe un carosabil umed, pe alocuri cu gheaţă, mai ales noaptea. Ca pieton, mai ales dacă stai în cartier, e ceva de groază, nu curăţă nimeni! Cred că ne-am putea uni ca să-i dăm în judecată pe cei care primesc bani din contractele astea. Eu, de exemplu, dacă nu-mi respect obligaţiile din contractul de muncă sunt dată afară sau penalizată. Ei de ce

n-ar fi? Este criză şi nu ne permitem să plătim pentru servicii care nu se fac şi, pe deasupra, să ne mai stricăm şi maşinile sau să ne împotmolim în obstacolele astea uriaşe de zăpadă. Cred că cei cu controlul ar trebui să-i ia la bani mărunţi pe răspunzătorii de situaţia asta, aşa cum suntem şi noi luaţi când e vorba de impozite şi taxe, de penalizări şi penalităţi la penalizări. Pe noi nu ne scuteşte nimeni de la plată, nici nu are cine să ne apere interesele, că doar tatăl nostru - primarul, se scaldă prin ţări calde, ce răspun-dere ar avea faţă de noi?".

„Se gripează repede oamenii ăştia!"

„Stau în zona Far, nu mai spun de munţii de zăpadă care au început să se topească, probleme avem şi cu gunoiul - ni s-au plâns A. Ilie şi F. D. După numai atâtica ninsoare, cei de la Polaris n-au venit să-l ridice joia trecută (n.n. - 16 decembrie), cum era graficul, ci abia ieri (n.n. - 21 decembrie). Se gripează repede oamenii ăştia! Nu înţeleg de ce Primăria nu este mai exigentă cu Polaris-ul, că şi în iarna trecută au fost probleme!"

„Muncim noaptea!"

De la Serviciul Dispecerat din cadrul SC Polaris SRL am aflat şi motivele acestei stări de lucruri: faptul că oraşul este mare, iar grămezile de zăpadă se transpor-tă numai în cursul nopţii!

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii