Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheară, săltat de mascaţi

ro

13 Oct, 2010 11:48 1647 Marime text

Anchetatorii români au organizat, ieri, o acţiune fără precedent îndreptată împotriva lui Nuredin Beinur, cel mai controversat om de afaceri din sudul litoralului.

Încă de dimineaţă, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu sprijinul tehnic al SRI şi împreună cu lucrători din cadrul IGPR, au efectuat, simultan,19 percheziţii în Constanţa, Mangalia, Ilfov, Bucureşti şi Sibiu, cu privire la membrii clanului Nuredin.

Dintre acestea, şase percheziţii au avut loc în diferite locaţii din Constanţa şi Mangalia. Mascaţii au descins inclusiv în clubul Kremlin, din Neptun, patronat de Nuredin Beinur, precum şi în locuinţa părinţilor acestuia. Anchetatorii susţin că, din locaţiile percheziţionate, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri ce vor fi utilizate de procurori pentru probatoriu. Totodată, Nuredin Beinur a fost reţinut şi dus la audierile ce au avut loc la Parchetul General. Pe tot parcursul zilei de ieri, telefonul mobil al acestuia a fost închis, semn că audierile s-au prelungit până târziu, în noapte. De altfel, surse neoficiale din cadrul IGPR au precizat că este posibil ca Nuredin Beinur să primească ordonanţă de reţinere, iar apoi să fie prezentat instanţei de judecată cu propu-nerea de arestare preventivă sub acuzaţia de şantaj.

Pe de altă parte, surse din cadrul DGA au declarat că doi poliţişti au fost audiaţi în acest dosar, sub acuzaţia că ar fi protejat afacerile lui Beinur. În cele din urmă, reprezentanţii DGA Constanţa au transmis un comunicat de presă prin care au confirmat că funcţionari din cadrul MAI sunt audiaţi în acest dosar.

Cu toate că ofiţerii DGA s-au ferit să dea numele celor care ar fi implicaţi în afacerile clanului Nuredin, redactorii Cuget Liber au aflat că este vorba despre comi-sarul şef Cristinel Niţoi, de la Poliţia Neptun, şi comisarul Gabriela Iacob, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Mangalia. Cei doi au fost audiaţi fiind suspectaţi de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului. Şi ei au avut, ieri, telefoanele închise, astfel că nu şi-au putut exprima punctele de vedere cu privire la acuzaţiile care există împotriva lor.

La rândul lor, procurorii din cadrul Parchetului General s-au ferit să dea prea multe informaţii şi s-au limitat să spună că cercetările care îi vizează pe membrii „clanului Nuredin" fac referire la săvârşirea de infracţiuni grave, precum şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală, delapidare şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

„Prinţul" litoralului

Nuredin Beinur este cunoscut drept capul lumii interlope din Mangalia, titulatură de care el s-a dezis dintotdeauna.

De-a lungul timpului, a fost implicat în numeroase scandaluri violente fiind considerat cel mai influent afacerist din sudul litoralului. Cunoscut ca un prosper om de afaceri, dar mai ales ca fin al lui Nicu Gheară, Beinur deţine supremaţia în Mangalia.

De altfel, el a fost, de-a lungul anilor, implicat în numeroase conflicte, mai ales cu clanul condus de Ismail Iaşar, zis Săceanu, cu care încă din anii ‘90 împărţea sferele de influenţă în Constanţa. Cea mai mare dispută ca, de altfel, şi ultima, a avut loc la data de 1 mai 2000. La timpul respectiv, cele două grupări rivale s-au bătut într-o discotecă din Neptun, apoi s-au răfuit pe străzile din Mangalia. Săceanu a fost reţinut de poliţişti, motiv pentru care a doua zi a plănuit răzbunarea. Membrii clanului său înarmaţi cu arme albe şi sticle cu benzină au pornit spre Mangalia. Totuşi, mascaţii de la DIAS au fost pe fază şi au reuşit să-i oprească la intrarea în oraş, zeci de persoane fiind atunci reţinute.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii