Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Judecătoria Constanţa a dispus confiscarea unui pescador turcesc

ro

20 Jul, 2011 11:49 824 Marime text

Magistraţii de la Judecătoria Constanţa au dispus, ieri, confiscarea pescadorului „Efeler 1", sub pavilion Turcia, proprietatea cetăţeanului turc Gomur Ugur, împreună cu echipamentele de navigaţie şi accesoriile din dotare. Nava a fost depistată de poliţiştii de frontieră constănţeni, în noiembrie 2010, la braconat în apele teritoriale româneşti. Oamenii legii au fost nevoiţi să tragă 68 de focuri de armă pentru a opri pescadorul turcesc, ce se afla la aproximativ 60 de mile marine de Portul Constanţa. La bordul navei, au fost găsite unelte de pescuit, dovadă că intenţiile echipajului privind pescuitul ilegal în apele teritoriale româneşti erau cât se poate de clare.

Comandantul navei, Asgin Ismet, este obligat să plătească statului român suma de 10.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

În urmă cu câteva luni, comandantul pescadorului, Asgin Ismet, a fost condamnat de magistraţii de la Judecătoria Constanţa la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare condiţionată pentru o perioadă de trei ani şi patru luni, precum şi la interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă de un an.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii