Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Franta isi inaspreste politica vizavi de Romania

ro

30 Jul, 2010 13:45 815 Marime text

 În urma reuniunii de la Palatul Elysee, convocată de preşedintele Nicolas Sarkozy şi consacrată „problemelor pe care le pun unii romi”, guvernul francez a anunţat o serie de măsuri pentru a combate delincvenţa în rândul romilor, potrivit HotNews.ro

Din setul de decizii anunţate miercuri seara reiese că România a figurat la loc de frunte pe masa discuţiilor purtate de şeful statului francez cu miniştrii săi.

Franţa îşi va înăspri politica vizavi de România. Aşa s-ar putea rezuma concluziile reuniunii găzduite de palatul Elysee şi pe care şi-a dorit-o preşedintele Nicolas Sarkozy pentru a combate, spune el, problemele puse de o parte din romi.

Astfel, când ministrul de interne Brice Hortefeux anunţă că îi va „expulza practic imediat pe toţi romii care comit fraude sau tulbură ordinea publică”, el uită să precizeze că expulzări au loc de ani de zile. Aproape zece mii de romi români au fost trimişi numai anul trecut acasă.

Apoi, când spune că va „propune României un schimb de poliţişti” pentru a combate traficul şi imigraţia, oficialul francez omite să amintească faptul că de ani de zile există deja periodic patrule de poliţişti români pe străzile Parisului, mai precizează HotNews.ro. În sfârşit, acţiunile pentru desfiinţarea taberelor ilegale de romi - care pot fi ale românilor, dar şi ale francezilor - au loc şi ele de ani de zile mai peste tot în Franţa.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii