Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Cel mai mare control al tuturor timpurilor la SC Oil Terminal Constanţa!

ro

18 Mar, 2011 11:59 809 Marime text

Cel mai amplu control de până acum a fost demarat, ieri, sub stricta coordonare a MAI-ului, la SC Oil Terminal SA, din Constanţa. Zeci de efective ale Poliţiei şi Jandarmeriei, în cooperare cu Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor şi cu sprijinul Biroului Român de Metrologie Legală, au descins la toate depozitele Oil Terminal, atât din oraş, cât şi din portul Constanţa.

Scopul acţiunii comune constă în verificarea documentelor privind autorizarea şi funcţionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer şi măsurare. Totodată, s-a demarat verificarea legalităţii privind provenienţa produselor energetice deţinute şi eliberarea acestora din antrepozite.

Acţiunea demarată ieri se înscrie, spun reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, în contextul activităţilor interinstituţionale privind prevenirea şi combaterea prejudicierii bugetului consolidat al statului prin evaziune fiscală şi subminarea economiei naţionale prin introducerea şi distribuţia ilegală de mărfuri în zona porturilor de la Marea Neagră, precizează aceeaşi sursă. Totodată, se urmăreşte prevenirea şi combaterea neachitării taxelor şi impozitelor aferente operaţiunilor comerciale derulate în aceste zone şi constituirea unor grupuri infrac-ţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera crimei organizate.

„La Oil Terminal nu s-a făcut evaziune fiscală!"

Directorul general al SC Oil Terminal SA Constanţa, Silviu Wagner, ne-a declarat, ieri, că, începând cu ora 10, reprezentanţi ai patru instituţii ale statului - Vamă, Jandarmerie, Poliţie şi Garda Financiară - au descins la sediul Oil Terminal, unde efectuează un control de fond, respectiv un inventar total al produselor petroliere finite şi brute.

„Au solicitat documentele vamale care se întocmesc cu ocazia derulării unor astfel de tranzacţii şi totodată s-a trecut la verificarea stocurilor fizice. Sperăm ca acest control să nu dureze mai mult de 72 de ore, pentru că altfel ar îngreuna traficul tehnologic", ne-a declarat directorul general Silviu Wagner.

„Acest control vine în întâmpina-rea dorinţei noastre de a demonstra că această campanie de defăimare a Oil Terminal în mass media, care a avut loc în ultima lună, este neîntemeiată. Controalele vor demonstra că în Oil Terminal nu s-a făcut evaziune fiscală sau altă abatere de la normele fiscale", a adăugat Wagner.

Întrebat dacă este sigur de corectitudinea colegilor săi, după un moment de gândire, Wagner a spus: „Sunt sigur că, din 1 iulie 2009, angajaţii Oil Terminal nu au greşit!". Aseară, contactat telefonic, directorul societăţii ne-a spus că verificările vor continua şi în următoarele zile, posibil chiar şi săptămâna viitoare. „Un control de o asemenea anvergură nu am mai avut!", a declarat Silviu Wagner.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii