Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber „Autostrada Cernavodă - Constanţa va fi gata în 2012“

ro

16 Mar, 2011 12:30 845 Marime text

Reprezentanţii companiei Colas, care se ocupă de construcţia autostrăzii pe tronsonul cel mai sensibil, şi anume Cernavodă-Medgidia, dezmint informaţiile apărute în presă, potrivit cărora firma franceză a solicitat mai mulţi bani în urma unor modificări intervenite pe proiect în 2009.

Conform declaraţiilor reprezentantului firmei de construcţii, contractul încheiat între societatea franceză şi Ministerul Transporturilor nu a fost modificat, iar firma nu va primi bani în plus, chiar dacă proiectul iniţial a fost prelungit cu un kilometru, din cauza siturilor arheologice.

„Proiectul este cu un kilometru mai lung, se va face o buclă de ocolire mai mare, dar am acceptat situaţia şi nu am cerut mai mulţi bani", afirmă unul dintre reprezentanţi.

Cei de la firma Colas spun că singurele motive pentru care s-a lucrat doar pe porţiunea de cinci kilometri au fost doar problemele de ordin tehnic, legate în principal de situaţia exproprierilor. Ei afirmă că, pe partea rămasă de 14 kilometri, lucrările au fost îngreunate de punerea în posesie tardivă a terenurilor din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi implicit de nesoluţionarea problemelor legate de exproprieri şi planuri parcelare, şi nicidecum nu a fost vorba de bani.

De asemenea, cei de la firma Colas speră ca, până în luna aprilie, să fie aplicată hotărârea de Guvern pentru Legea 255 privind exproprierile, lege care îi va ajuta să se apuce cât mai rapid de treabă.

„Nu am solicitat niciodată bani în plus. Nu s-a lucrat pe porţiunea de 14 kilometri, deoarece cei de la Ministerul Transporturilor şi CNADNR nu ne-au pus la dispoziţie terenurile. Au fost probleme cu exproprierile, planurile parcelare care s-au soluţionat în mare parte datorită implicării prefectului Claudiu Palaz. Toate problemele au fost de ordin tehnic şi au fost în mare măsură rezolvate. Sperăm să ne putem apuca de treabă din luna aprilie", spune un reprezentant al companiei.

Cu privire la declaraţiile ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, care afirma, în urmă cu ceva vreme, că are intenţia de a rezilia contractul cu firma franceză, constructorii afirmă că nu s-a pus niciodată problema de aşa ceva.

„Am discutat cu doamna Boagiu, nici vorbă de rezilierea contractului! Vom lucra în continuarea la construcţia autostrăzii până la finalizare", declară reprezentantul Colas.

„Autostrada va fi terminată în 2012, nu în 2014"

În plus, reprezentatul firmei implicate în construcţia tronsonului Cernavodă- Medgidia declară că „în niciun caz, finalizarea lucrărilor nu se va întinde până în 2014".

„Cu cât primim terenurile mai repede, cu atât vom termina mai repede! În niciun caz, nu e vorba de 2014, noi sperăm ca până în 2012 să terminăm, cu tot ce înseamnă o lucrare completă: autostradă circulabilă, spaţii de parcare, puncte telefonice etc.", spune reprezentantul firmei franceze.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii